Editör
Editör
08 Aralık 2017 Cuma 18:20
Tedavi gören bebek anneden ayrılmayacak

Uygulamanın Manisa’da bir ilk olduğunu söyleyen Atman, gazetecilere yaptığı açıklamada sarılık hastalığının yeni doğan canlı bebeklerin yüzde 60’ında görüldüğünü ve büyük bir kısmının da tedaviye gereksinim duyduğunu vurguladı. 

Yeni doğan sarılık tedavisinin gerek kamu hastanelerinde gerekse özel hastanelerde LED Fototerapi dediğimiz cihazlarla sağlandığını belirten Atman, cihaz özelliğinin bebeğin cildinde bulunan sarılık maddesini suda eriyip çözünür hale getiren çeşitli dalga boyunda ışıklardan oluştuğunu belirtti.

LED Fototerapi cihazının bu amaca hizmet ettiğini vurgulayan Atman, şöyle konuştu:

“Ciltte bulunan sarılık maddesini eriterek idrarla atılımını sağlamakta ve yeni doğan bebeklerin sarılık tedavisini sağlamaktadır. Mor ötesi ışınlar saçarak yüzdeki sarılık maddesini suda eriyebilir bileşiklere dönüştürüyor. Böylece idrarla sarılık maddesi atılıp sarılık değeri düşüyor.  Sarılık değeri yükselirse beyne zarar verebilen, anne ve babadan sağ doğup sakat bırakabilen bir hastalıktır.”

-BEBEK ANNEDEN AYRILMAYACAK

Yeni doğan sarılık tedavisi geciktirildiğinde fototerapi cihazına alternatif olan kan değişimi yönteminin kullanıldığını belirten Atman, “Ancak kan değişimi yöntemi oldukça zor bir tedavi ve bebeği de, hekime de, aileyi de zorlayan bir tedavi. O aşamalara kalmadan fototerapi cihazlarıyla bebeklerin sarılıklarını tedavi edebiliyoruz. Annesiyle bebeği ayırmaksızın sarılık tedavisini ofis ortamında sağlamayı hedefliyoruz. Hatta bazen bilimsel olarak uygun gördüğümüz bebeklerimizi cihazımızı eve transferini sağlayarak anneyle bebeği birbirinden ayırmadan sarılık tedavisini evde sağlamak. Çünkü gerek kamu hastanelerinde gerek özel hastanelerde sarılık gibi ciddi ama bebekle anneyi ayırmayacak kadar özellikte olan bir hastalıkta anne ve bebeyi ayırmak zorunda kalıyoruz hastane ortamında. Bu külfetten anneyi kurtarmak, bebekle anneyi ayırmamak, güvenli bir şekilde bebeğin sarılık tedavisini sağlamak. Yani temel hedef, ilk günlerde, ilk saatlerde anneyle bebeği birbirinden ayırmamaktır. Bebeği anne sütünden mahrum bırakmamak. O amaca hizmet edebilir miyiz diye Manisa’mızda ilk kez böyle bir uygulamayı başlattık. Tüm Manisalılara hayırlı olsun.” diye konuştu. Turgay DUYAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.