06 Ekim 2017 Cuma 12:16
Soma Devlet Hastanesi ’Anne Dostu’ hastane oluyor

Soma İlçe Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemiyle ilgili stant açtı. Standı ziyaret eden hastane başhekimi Ali Osman Çağlayan, "Anne Dostu Hastane" projesine dahil olmak için aday olduklarını söyledi.

Cengiz Topel Meydanı’nda açılan stantta hastane görevlisi hemşireler vatandaşlara anne sütünün önemini hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Soma İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan da standı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağlayan, "1-7 Ekim tarihleri arasında ilan edilen Emzirme Haftası nedeniyle bugün buradayız. Standart olarak annelerimizin ilk 6 ay anne sütüyle beslemesi gerek. Mutlaka ve mutlaka çocuklar ilk 6 ay anne sütü almalı. Farkındalık yaratalım diye buradayız" dedi. Soma Devlet Hastanesinin "Anne Dostu Hastane" unvanı alacağına dikkat çeken Çağlayan, "16-17 Ekim tarihlerinde Ankara’dan hekimler gelecek. Anne dostu hastane için adayız. Hastanemizde bütün annelere güvenli ortamlarda yanlarına eşlerini gerektiğinde annelerini de alabilecekleri bir ortamda doğum yapmaları için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.