15 Aralık 2022 Perşembe 13:35
Safra kesesi değil sanki taş ocağı: 4 bin 536 taş çıktı

Manisa’nın Salihli ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran İmdat Kartal’ın safra kesesinden ameliyat sonrası irili ufaklı 4 bin 536 adet taş çıkarıldı.

Salihli’de yaşayan İmdat Kartal (66), 3 gün süren şiddetli karın ağrısı nedeniyle ilçedeki özel bir hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Osman Yurttaş’a müracaat etti. Op. Dr. Yurttaş tarafından yapılan tetkik ve kontroller sonucunda Kartal’ın safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan Kartal’ın safra kesesinden irili ufaklı 4 bin 536 adet taş çıkarıldı.

“Bu kadar çok taş çıkınca çok şaşırdım”

Yaşadığı sancının geçmeyince hastaneye gelerek Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Osman Yurttaş’a muayene olduğunu anlatan Kartal, “Yapılan muayene sonucunda safra kesemde taş olduğu tespit edildi. Hocam hemen ameliyata aldı ve bu taşlardan kurtuldum. Safra kesemden bu kadar taş çıkacağını tahmin edemezdim. Gerçekten çok şaşırdım sanki taş ocağı gibiydi. Bu ameliyat sonrası yeniden sağlığıma kavuştuğum için çok ama çok mutluyum” dedi.

“İrili ufaklı tam 4 bin 536 taş çıktı”

Hastanın kendilerine karın ağrısı şikayetiyle müracaat ettiğini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Osman Yurttaş ise “Yapılan tetkik ve tahlillerinde safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Bu taşlardan bir tanesi safra kesesindeki kanalın ağzını kapatmış. Bu nedenle safra kesesi şişerek iltihaplanma oluşmuş. Bu nedenle acil ameliyat kararı aldık. Aynı zamanda göbek fıtığı rahatsızlığı olan hastamızın 1 saat süren ameliyatı sonunda hem göbek fıtığını hem de safra kesesi taşlarından kaynaklanan rahatsızlığını giderdik. İlginç olan safra kesesindeki taşların sayısı. Susam tanesi büyüklüğü ile mısır tanesi büyüklüğü arasında değişen tam 4 bin 536 adet taş çıkartıldı. Bu kadar çok sayıda taş nadiren olur. Genelde bir veya 2 taş bile safra kesesine düşer. Ancak hastamız oldukça şanslı hiçbir taş kanala düşmemiş” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.