Editör
Editör
20 Ağustos 2019 Salı 13:20
MCBÜ’de hastanenin başhekimi değişti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde gerçekleşen rektör değişikliği etkisini göstermeye devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın Rektör olarak atanmasının ardından esen ılımlı rüzgarların, üniversitenin halka yansıyan en zayıf kanadı olarak görünen Hafsa Sultan Hastanesi’ne kadar ulaştı.

Manisalıların memnuniyet oranı en düşük kurumlardan olan Hafsa Sultan Hastanesi’ndeki sorunlara, göreve gelir gelmez öncelik verdiğini belirten Rektör Ataç, hastanenin başhekimini de değiştirdi. Buna göre Hafsa Sultan Hatanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, yerini Prof. Dr. Seyhun Kürşat’a bıraktı. Kürşat, daha önce de başhekimlik yapmıştı.

Devir teslim töreninde konuşan eski başhekim Prof. Dr. Emin Kurt, “Öncelikle bu devir teslim esnasında bir kaç hususu söylemezsem görevimi tam olarak yerine getirmemiş olarak kabul edeceğim. İlk olarak kamu malı tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır felsefesiyle hareket ederek hakkın hatırı alidir düşüncesiyle çalıştım.

EMİN KURT ÖVÜNÇLERİNİ ANLATTI

İkinci olarak, hastanenin her bir tuğlasına ince dokunuşlarla dokunarak güzel şeyler yaptık. Üniversite hastanesine yakışır ve olması gereken birimler açtık. Kemik iliği nakli, iyot odası, radyasyon onkolojisi, çocuk yoğun bakım, 3. basamak yoğun bakımlar, girişimsel radyoloji ve 3. basamak çocuk acil gibi üniversiter ortamın vazgeçilmezleri olan birimleri açarak insanımızın teşhis ve tedaviyi daha kolay ulaşımını sağladık. Üçüncü olarak devletimizin imkanlarının kısıtlı olduğu gerçeğinden hareketle hayırsever halkımızın ayağına kadar giderek destek istedik ve insanımızın mayasında olan sadaka-i cariye müessesesini tekrar çalışmasına sebep olduk. Dördüncü olarak, yönetim anlayışında prensip ve ilkeli olduk, tüm çalışan arkadaşlarımıza aynı yakınlıkta olduk. Hastane ortamını akademik anlayışla yönettik, dış müdahalelere müsaade etmedik, günü birlik hesaplar içerisinde olmadık ve esen rüzgara göre şekil almadık, ama itiraf etmeliyim ki çok yorulduk. Dik durduk, diklenmedik fakat doğru bildiğimiz yoldan da dönmedik.

GÖREVİ ALDIĞI KİŞİYE DEVRETTİ

Ömrün bir sonu olduğu gibi tüm makamların da nihayeti olduğu bilincindeyim. 4 yıl 9 ay önce görevi devir aldığım meslektaşım Prof. Dr. Seyhun Kürşat’a görevi devretmenin mutluluğu içindeyim. Bayrağı ondan aldım, yüksek bir yere getirdim ve daha da yükseklere çıkarması için tekrar ona veriyorum. Tüm bu süreçlerde üst yönetimin ve bağlı birimlerin desteğini her zaman yanımda hissettim, uygulama aşamasında gerek başhekimlik, başmüdürlük ve gerekse idari kademedeki tüm mesai arkadaşlarıma çalışmaları ve gayretleri için içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞACAĞIZ

Yeni Başhekim Prof. Dr. Seyhun Kürşat ise, “Bu tür görevler tek kişinin gayretiyle değil bir ekip çalışmasıyla gelişiyor. En üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm çalışma arkadaşlarımızın gayretiyle hastanemizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Bu anlamda görevi devraldığım Emin Kurt hocamızın da her zaman desteğini alacağız. Kendisine, verdiği emekler için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülşen AÇIKGÖZ ARDAMAHLESI 2020-03-27 16:55:59

Teyzem felçli benden başka bakanı yok hiç evlilik yapmadı 5 yaşında oğlum var teyzem felçli diye eşim evi terketti personel temizlik allmi var yaşım tutmuyor 1972 doğumlu olduğum için giremiyorum sizden ricam bende çalışıp oğluma teyzeme bakayım lütfen 06468849225

Avatar
Gülşen AÇIKGÖZ ARDAMAHLESI 2020-03-27 16:57:26

Teyzem felçli benden başka bakanı yok hiç evlilik yapmadı 5 yaşında oğlum var teyzem felçli diye eşim evi terketti personel temizlik allmi var yaşım tutmuyor 1972 doğumlu olduğum için giremiyorum sizden ricam bende çalışıp oğluma teyzeme bakayım lütfen 06468849225

Avatar
nejla Türkoran, 2020-09-09 19:35:49

hastane dr ları egosuz ve görev canlısı,fakat kapıdaki güvenlik görevlisinin havası başhekimce yoktu.kizkardesim omurilik ameliyatı oldu biz şehir dışından kilometrelerce yol geldik her türlü tedbirlerimizi alarak görmek istedik.aksam 7 ila 8 arası görüş var diye kapılarda bekledik ama güvenlik,görüş yok sizede izin veremem diye kaba bir üslupla bizi kovdu. ben dünya gözüyle belki kardeşimi bir daha göremeyeceğim dilerim o görevide sevdiklerine hasret gitsin.