Editör
Editör
05 Temmuz 2019 Cuma 14:14
Kalbinin şifasını Manisa'da buldu

Almanya’da yaşayan 66 yaşındaki  Nurettin Nurioğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına kavuştu. Nefes darlığı çeken ve kalbinde tümör olduğunu bilmeyen Nurioğlu, MCBÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik ve ekibinin başarılı ameliyatıyla kalbindeki 7 santimetrelik tümörden kurtuldu. 
ALMANYA’DA TEŞHİS KOYULAMADI
2 çocuk babası Nurettin Nurioğlu, “2 ay önce şikayetlerim başladı. 50 metrede bir yorulmaya başlamıştım. Almanya’da aile hekimi teşhis koyamadı. Almanya’dan Manisa Soma’daki akrabalarımın yanına gelmiştim. Soma’da devlet hastanesine yakınlarım muayeneye götürdüler ve kalbimde tümör olduğu tespit edildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne geldim. Kalbimde bir tümör olduğunu veya kalp hastası olduğumu bilmiyordum. Buraya gelince her şeyi öğrendim” dedi. 
TÜRK HEKİMLERİ DAHA İYİ
Ameliyattan sonra kendini iyi hissetmeye başladığını şikayetlerinin gün geçtikçe azaldığını anlatan Nurioğlu, “20 Haziran’da ameliyat oldum. Şuan iyiyim. Nefesim, kalbim, her şeyim normale döndü. Herkese Türk hekimlerini tavsiye ederim. Avrupa’da da hekimler iyi ama Türkiye’deki hekimler çok çok daha iyi” diye konuştu. 
ÇOK BÜYÜK BİR TÜMÖR
 MCBÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, kalp tümörlerinin çok fazla bilinmediğini, ancak ani ölümlere neden olabildiğini söyledi. Nurettin Nurioğlu’nun kalbinden başarılı bir ameliyatla çok büyük bir tümör çıkardıklarını kaydeden Prof. Dr. Tetik, “ Hastamızda 7 santimetrelik bir tümör mevcuttu ve gerçekten büyüktü. Kalbin her kasılmasında kapakçığın içine giriyor ve kalbin içine kan akışını engelliyordu. Buna bağlı olarak vücuda kan gelmiyor. Hastada ciddi nefes darlığı vardı. Kalbin kan akışı engelleniyordu. Bu hastalarda da genellikle ani ölümler olabiliyor. Hastamızın otobüs şoförü olduğu düşünüldüğünde de çok tehlikeli bir durum yaşanabilirdi. Yaptığımız testler sonucu tümörü saptadık ve en kısa zamanda açık kalp ameliyatı ile tümörü çıkardık” dedi.  

Kalp tümörlerinde tanı koymanın çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Tetik, nefes darlığı olan kişilerin mutlaka kardiyologa yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tetik, “Kalp tümörleri iyi huylu ve kötü huylu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kalp tümörlerinin yüzde 75’i iyi huylu. Özellikle erişkinlerde miksoma isimli kalp tümörleri kalbin sol kulakçıkta yerleşir. Kalp tümörleri yerleşim yerlerine göre tehlikelidir. Ani ölümlere neden olabilirler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.