11 Mart 2017 Cumartesi 17:52
MHP’li Tanrıkulu: “Etrafta horoz çok”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti içi muhalefete yüklenerek, “Etrafta horoz çok, ötüyorlar da. Düne kadar bizim çatımız altındaydılar şimdi görüyoruz ki başka yerlere doğru pazar açmışlar. Onlara gidiyorlar. Hayırlı uğurlu olsun, yolları açık olsun. Bizimle birlikte koşarken benim ayağımı tökezletmeye çalışırsa bir tane de ben vururum haberi olsun. Öyle de bırakmam” dedi.

MHP Genel Merkezi tarafından Manisa’da ‘Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler’ toplantısı yapıldı. AK Partili Şehzadeler Belediyesi tarafından tahsis edilen tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde gerçekleştirilen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Hüseyin Akgül, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ve çok sayıda partili katıldı.

“İçimizden fireler var”

Konuşmasının büyük bir bölümünde parti içi muhalefeti eleştiren Tanrıkulu, “1 Kasım süreci sonrasında FETÖ’de dahil Türkiye’de önüne gelen kesim bize şamar atmaya kalktı. Liberaller attı, solcular attı, FETÖ’cüler attı, ötekiler attı, berikiler attı. Buna rağmen gene de 40 milletvekili ile aslanlar gibi Türkiye Büyük Millet Meclisinde milliyetçi hareketi, ülkücü davayı temsil etme iddiasında azminde ve şevkindeyiz. Buna da devam edeceğiz. İçimizden fireler var. Her ailede her tarlada oluyor. İstediğiniz kadar sürmeye çalışın. Önemli olan bunları doğru temizleyebilmek. Tarlanın tamamına zarar vermeden ayırt edebilmek. Biz de onu yapıyoruz. Buna gayret ediyoruz. Bunu yaparken de sizlerden güç alıyoruz, şevk alıyoruz, ilham alıyoruz” dedi.

Anayasa değişikliğinin MHP’nin çabalarıyla ortaya çıktığını dile getiren Tanrıkulu, “Anayasa değişikliği meselesinde ‘hayır’cıların insanları korkutma sebeplerine de konuşmamız lazım. Önüne gelen herkes her şeyden bir vesile bulup konuşuyor. Bu işin en kısası şu: hukuksuz ve hukuken sorumsuz bir cumhurbaşkanı olayının belirli bir kalıba girmesi meselesi üzerinde durduk. Bunu yapan Milliyetçi Hareket Partisi, bunu isteyen Milliyetçi Hareket Partisi, bunu yazan Milliyetçi Hareket Partisi. Ne kadar haklı ve isabetli bir çözüm önerisinde bulunduğumuzu birer birer gelişen olaylarda ortaya çıktı” dedi.

“Etrafta horoz çok”

“Etrafta horoz çok, ötüyorlar da. Ama bilmedikleri bir şey var. Allah ne zamana kadar takdir eder bilinmez. İnancımız o. Ama o olay oluncaya kadar güneş doğudan doğacak, batıdan batacak. Bu horozların dediği gibi öttükçe doğmayacak. Ama onlar ötmeye devam edecekler” diyen Tanrıkulu, şunları kaydetti:

“Düne kadar bizim çatımız altındaydılar şimdi görüyoruz ki başka yerlere doğru Pazar açmışlar. Onlara gidiyorlar. Hayırlı uğurlu olsun, yolları açık olsun. Bizimle işleri yok. Milliyetçi Hareket Partisi’nin disiplin kurulu onlarla ilgili gerekli işlemleri yaptı ve ona göre de herkes yolunu ayırdı devam etti. Biz kurumsal disipline en üst seviyede inanan ve itaat eden bir partiyiz. Kimse bende bu disiplini bozacak bir davranış beklemezse bu salonda bulunan tek tek bütün ülküdaşlarım da bunu yapamazlar. Eğer ben bozarsam sizin de bozma hakkınız var. Ama siz bozarsanız aynı şekilde burada oturanlar olarak buna karşı bozma hakkımız var. Onun için birbirimizi karşılıklı kontrol edip bundan yola getirip yolda devam ettirme noktasında uyarmamız lazım. İşte yoldan çıkanların halini gördük. İsteyen istediğini yapar. Hayır kardeşim isteyen istediğini yapamaz. Biraz önce söyledim o kadar da değil. Hepimiz belirli kurallara, disipline nasıl uymak zorundaysak 16 Nisan’a kadar aynı bayrağın altında, aynı sancağın altında, aynı hedeflere doğru koşmak zorundayız. Koşmayanı da koştururuz. Ama illa bizimle koşmayacaksa o zaman kendi bileceği iş. Ama bizimle birlikte koşarken benim ayağımı tökezletmeye çalışırsa bir tane de ben vururum haberi olsun. Öyle de bırakmam. Bundan ne demek istediğimi anlamışsınızdır inşallah.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.