15 Mart 2017 Çarşamba 17:09
CHP’li Özel Soma’da konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için, "Bu sistemi bir araba gibi düşünün. Gazı var, freni yok" nitelemesi yaptı.

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması çalışmaları kapsamında Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cengiz Topel Meydanında vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Özel, "Gelecekte çoluğunun çocuğunun nafakasını düşünen, işsizlik olmasın isteyen, kölelik olmasın isteyen hem özgür hem demokrat zengin bir ülkede yaşamak isteyen kimse başkanlık sistemini, tek adam rejimini tercih edemez. Bu sistemi bir araba gibi düşünün. Gazı var, freni yok. Hangimiz gazı olan freni olmayan bir arabaya çoluk çocuğumuzu bindirmek isteriz" diye konuştu.

Yaptıkları anket sonuçları hakkında da bilgi veren Özel, "Bu görüşmeler başladığında yüzde 43 ’evet’, yüzde 41 ’hayır’dı. Sizler, bizler anlatmaya başladık ve en sonunda şu ortaya çıktı. Yüzde 42 ’evet’, yüzde 46 ’hayır’ 4 puan ’hayır’ öne geçti. Ama 12 puanlık bir kararsız var. Bu kararsızın en az 4 puanını ikna edip bu rejim değişikliğine dur dememiz lazım" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.