03 Nisan 2017 Pazartesi 19:15
CHP’li Özel: “Bir bahçıvanın torunu olarak ana muhalefet partisinin başkanvekiliyim, bunların hepsini parlamenter sisteme borçluyuz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün bir bahçıvanın torunu olarak ana muhalefet partisinin başkanvekiliyim, ülkenin cumhurbaşkanı bir kayıkçının torunu, bir işçinin evladı. Bunların hepsini Cumhuriyete, fırsat eşitliğine ve Meclisin ortaya koyduğu parlamenter sisteme borçluyuz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Esnaf Kefalet Kooperatifi, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanayi Sitesi Kooperatifini ziyaret etti. CHP’li Özel ve parti teşkilatı, ziyaretler kapsamında vatandaşlara ’hayır’ı anlattı. Turgutlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun’a gerçekleştirilen ziyarette konuşan Özel, "Bugün yakamda bir parti rozeti yok. Buraya siyasi bir partinin temsilcisi olarak değil referandumu bir siyasi hareket olarak değil, memleket meselesi olarak gören bir anlayışın temsilcisi olarak geldim. Bugün bir bahçıvanın torunu olarak ana muhalefet partisinin başkanvekiliyim, ülkenin cumhurbaşkanı bir kayıkçının torunu, bir işçinin evladı. Bunların hepsini Cumhuriyete, fırsat eşitliğine ve Meclisin ortaya koyduğu parlamenter sisteme borçluyuz" dedi.

"’Evet’ çıkarsa kutuplaşma devam eder"

16 Nisan’da referandumda ’evet’ çıkması durumunda ülkede kutuplaşmaların yaşanacağını savunan Özel, "16 Nisan’daki referandumda evet çıkarsa bugünkü işsizlik, ötekileştirme, kutuplaşma, gerginlik devam edecek. Oysa ’hayır’ bütün dünyada son 3-4 yıldır yapılan referandumlarda da kazandığı gibi yerleşik düzene bir itirazdır. ’Hayır’ denirse kutuplaşma yerine kucaklaşma, ötekileştirme yerine bir helalleşme ve herkesin birbirine saygı duyması ve parlamenter sistemin güçlenmesi anlamına gelir. Biz bunu vaat ettiğimiz için dilimiz yumuşak. 16 Nisan gecesi ’hayır’ çıktığında davul zurna çaldırmayacağız. Kimse bizim taşkınlık yapmamızı beklemesin. Çünkü bizim mesajımız 16 Nisan’da ’hayır’ çıkarsa biz kazanmayacağız. ’Evet’ diyen vatandaşta kaybetmeyecek. 16 Nisan’da ’hayır’ çıkarsa demokrasi kazanacak, halk kazanacak, millet kazanacak ve kucaklaşma kazanacak. ’Hayır’ çıkmaz ise kutuplaşma kazanacak. Bu ortamı geren her türlü ifadeye karşıyız. ’Hayır diyenler teröristtir’ diyen yaklaşım, AKP’nin kendi seçmeni üzerinde de rahatsızlık yaratıyor. Bunların kimseye faydası yok" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.