Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
14 Ocak 2021 Perşembe 18:43
CHP'nin Yunusemre Belediyesi iddialarına AK Parti'den yanıt

AK Parti İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş, geçtiğimiz günlerde CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak tarafından Yunusemre Belediyesi ile ilgili ortaya atılan iftiralara yanıt verdi. Arcak’ın açıklamalarının mesnetsiz olduğunu ifade eden Ulaş, “CHP İlçe Başkanı Sayın Arcak’ın yine destekten yoksun, belgesiz, mesnetsiz, bilgisiz ve acemice yaptığı iftira niteliğindeki açıklamalarıyla karşı karşıya kaldık. CHP’nin ilçe başkanı, daha önce cübbesiyle yaptığı siyasi basın açıklamasına bu kez ilçe başkanlığında, kendisinin de ne olduğunu bilmediği, anlamadığı, siyasi liderinin de yaptığı gibi; desteksiz, ne dediği anlaşılmayan bir üslupla çamur atmaya devam ediyor. Üzülerek ifade etmem gerekiyor ki; bu son yapılan açıklamayla birlikte hayır işleri konusunda ne kadar cahil olduklarını ortaya koymuşlardır. Cevap vermek dahi istemediğimiz bu konu hakkında sizlere bilgi verme mecburiyeti doğmuştur” dedi.

“HAYIRSEVERLER ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR”

Açıklamasının devamında hayırsever vatandaşların CHP tarafından töhmet altında bırakıldığını ifade eden Ulaş, açıklamasına şu şekilde devam etti; “CHP’nin vizyonsuz temsilcileri, vazifeleri olan hizmetlerdeki eksikleri tespit etmek, yeni hizmetleri önermek gibi yapmaları gereken asıl görevlerini bir kenara bırakmış, kentimizde yaşayan kıymetli insanlarımızın gündemlerini yalan, iftira ve hakaretlerle, ürettikleri felaket senaryolarıyla meşgul etme çabası içerisine girmişlerdir. Arcak’ın ifadelerinde suçladığı, zan altında bıraktığı kişilerden Numan Demirtaş, belediyemizin meydanında yapılan caminin bağışçısı ve hayırseveridir. Maddi desteğini esirgememiştir. Doğal olarak ilk etapta işin büyük bir kısmının yapımı kendisine dernek tarafından verilmiştir. Kendi parasıyla, kendi imkanlarıyla işin yapımını üstlenmiştir. Yani bu işin neresi yanlış ve usulsüzdür?”

“RUHSAT YALANI”

CHP’nin açıklamasında ruhsatla alakalı sözlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Ulaş, “CHP ilçe başkanının kafa karıştırıcı, 1. Protokol, 2. Protokol, usulsüzlük, yolsuzluk derken hangi evrak üzerinden ne demek istediğini biz de anlayamadık. Kaldı ki kendi de anlayamadı. Bahsettiği cami projesinde zaten 5 adet ruhsat kesimi mevzuat uyarınca da mümkün değildir. İstenilse de yapılamayacak bir işlemdir. Galiba cahilliğinden proje tadilatlarını, ayrı ruhsat kesme işlemi sanmaktadır. Basın açıklamasında Meclis Üyesi Bülent Mersinli’nin de saçma sapan konuşmalarına şahit olduk. Keşke Bülent Mersinli yerine, yine meclis üyesi olan mimar Anıl Ceylan’a danışsalardı ve ruhsat konusunu sorsalardı” şeklinde konuştu.

“CAMİ AÇILIŞINA BEKLERİZ”

Çapaçarık’ta cami inşaatının bittiğini ve bu caminin açılışına CHP’li belediye meclis üyelerini davet ettiğini vurgulayan Ulaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Ortada kamu zararı var tarzında zırvalarına da cevap vermek gerekiyor. Burada bir kamu zararı söz konusu değil. Aksine belediyenin en az 2 milyonluk bir yararı söz konusu. Allah’ın izniyle bu caminin bitmesiyle belediyemizin öncü olduğu 7’nci camiyi bitirmiş oluyoruz. Çapaçarık’ta da hayırseverimizin katkısıyla 6. camimizi bitirdik. Yarın Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak. CHP yöneticilerini de aramızda görmek istiyoruz.”

“ÇERÇİ’NİN YAPTIKLARINI HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ”

Başkan Çerçi’nin ilçeye kazandırdıklarını bir CHP’li belediyenin hayal dahi edemeyeceğinin altını çizen Ulaş açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; “Uzun lafın kısası yolsuzluk yapmakla itham ettiğiniz Numan Demirtaş ve oğlu Mücahit Demirtaş hayırseverlerdir, maddi desteği verenlerdir. Dernek başkanı değişikliği meselesi de derneğin kendi içerisinde gerçekleştirilmiş bir olaydır. Yine iftira attığınız ve isim vererek zan altında bıraktığınız Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi de sizin hayallerini dahi kuramadığınız yatırımları ilçemize kazandıran kişidir. Basın açıklamanızı okuduğum anda Mevlana’nın ‘Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye…’ sözü aklıma geldi ve cevap vermeye dahi değmez bu safsatalar diye içimden geçirdim fakat iftiralarınızın amacının halkımızın kafasında küçük de olsa bir kuşku bırakmak olduğunu bildiğimden gerçekleri anlatma ihtiyacı duydum. Son olarak iftira ve hakaret niteliğinin ötesine gidemeyen açıklamalarınıza karşı her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtiriz.”

Son Güncelleme: 14.01.2021 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.