20 Mart 2017 Pazartesi 15:26
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, anayasa değişiklik maddeleri arasında yer alan 550 milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasıyla ilgili olarak, "Eğer bize bir katkısı olacaksa milletvekili sayımızı 600 değil, bin 600 yapalım da görelim ne katkıları olacak" dedi.

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Kula ilçesini ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, partilileriyle bir araya geldi. Yeni anayasa paketini eleştiren Nurlu, 18 yeni maddeyi halka anlatmak için çalışmalarına yorulmadan devam edeceklerini söyledi. Nurlu, "550 milletvekili sayısının 600’e çıkarılması isteniyor. Böyle bir değişikliğe gerek var mı? ABD’nin toplam nüfusu 325 milyon, meclisinde ise sadece 325 kişi var. ABD’yi yöneten toplam kişi sayısı ise 535 kişi. Bizim ABD’nin 3’te biri kadar nüfusumuz var, fakat milletvekili sayımız 549 ve buna rağmen milletvekili sayımız yükseltmeye çalışılıyor. Eğer bize bir katkısı olacaksa milletvekili sayımızı 600 değil, bin 600 yapalım da görelim ne katkıları olacak. Anayasa değişikliğinde yer alan 18 maddenin bizlere ne getireceği hakkında halkımızı bilinçlendirmek için daha fazla mücadele edeceğiz. Halkımıza aktarılan yanlış bilgileri düzelterek, neden ’hayır’ dememiz gerektiği konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Nurlu, ziyaretinin sonunda anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Daha sonra partililer ile birlikte pazar esnafını ziyaret eden Nurlu, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.