23 Mart 2017 Perşembe 16:36
AK Parti’li Berber’den üzüm üreticilerini Rusya bilgisi

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, üzüm üreticilerine Rusya krizinin ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vererek, "Ben inanıyorum ki bir ay içinde Sultaniye üzümde serbestlik olacak. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntılar bu yıl olmayacak" dedi.

AK Parti’li Berber, Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde partisinin ilçe başkanı Muhammet Toy, Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Karaali Üzüm İşletmesi ve Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu’nu ziyaret etti. Recai Berber, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Sarıgöl’de 250 esnafımız KOSGEB’ten yararlandı. Bu çok güzel bir rakam. Esnafımız daha önce Esnaf ve Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanmış ise KOSGEB’ten kullanamıyordu. Şimdi ise Hem KOSGEB’ten hem de Esnaf ve Kefalet Kooperatiflerinden birlikte kredi kullanmalarını sağlayan kanun imza aşamasında. Yakında esnafımız iki yerden kredi kullanabilecek. KOSGEB vasıtası ile esnafımız 11 milyar hükümetimizden destek alarak, esnaflarımıza dağıtıldı. 20-50 bin TL tutarındaki destekle esnaflarımız derin nefes aldı. Faizsiz alınan bu destekler 3-5 yıl içinde taksitlerle geri ödenmekte’’ dedi.

Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinin en büyük gelir kaynağı olan sofralık Sultaniye üzümlerinde 24 Kasım 1915 yılında Rusya ile yaşanan kriz sonunda sıkıntıya düştüğünü ifade eden Berber, "Bu yıl bana Türkiye-Rusya Dostluk Gurubu Başkanlığı görevi verildi. Üzümde yaşanan kriz için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin arasında defalarca buluşma yapıldı. Bu buluşmalarda Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nazerbey’in de girişimleriyle ciddi çaba sarf etti. Geçtiğimiz günlerde de Türkiye-Rusya arasında zirve yapıldı. İki ülke arasında anlaşma sağlandı. Tabii ki anlaşmanın şartları gereği karşılıklı talepleri var. Ben inanıyorum ki bir ay içinde Sultaniye üzümde serbestlik olacak. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntılar bu yıl olmayacak" şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un ardından milletin dimdik ayakta durduğunu aktaran Berber, "Milletimiz darbecilere geçit vermedi, şimdi ise ekonomik saldırılar var. Güçlü bir ülkeyiz, devletimizle, bankalarımızla, hazinemizle güçlü milletimiz var. Bunun da üstesinden geleceğiz. Bizler güçlü olmasaydık eski günlerde olsaydı 2001 krizini yaşardık’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.