04 Mart 2017 Cumartesi 16:43
AK Partili Baybatur’dan CHP’ye eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, geçtiğimiz gün akülü aracıyla seyir halindeyken iddiaya göre CHP’li bir kadın yöneticinin kullandığı otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaralanan Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız’ı ziyaret etti.

Manisa’da geçtiğimiz günlerde iddiaya göre akülü engelli arabasıyla giden Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız’a arkadan çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kaçan otomobil sürücüsünün kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) kadın bir yönetici olarak tanıttığı ve işlerinin olduğunu söyleyerek hakaret edip kaçtığı da iddia edildi. Kaza sonrası Yıldız’ın kullandığı akülü aracın tekerlekleri ve motoru da kırıldı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver ve partililer kaza yapan Manisa Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız’ı ziyaret etti. Manisa Engelliler Derneği’nde gerçekleştirilen ziyarette Yıldız, AK Partili Baybatur ve beraberindekilere olayı anlattı. Yıldız, kendisine çarpan otomobilden inen bayanın CHP’li kadın bir yönetici olarak tanıttığını ve kendisine hakaret ettiğini iddia etti.

"CHP’nin kadına ve engelliye önem verdiği ifadeleri havada kalıyor"

Ziyarette konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, kazayı ’insanlık dışı’ olarak nitelendirerek, "Bu çok ayıp bir şey. Bırakın siyasi görüşü. İnsan olarak bir kaza olduğu zaman, kazadır bu herkes yapabilir, ama kazadan sonraki tutum önemlidir. Burada insan kalkar yardımcı olur. Özür diler. Hastaneye götürür bir şeyi var mı diye. Cumhurbaşkanımızın ismini ağzına alarak hakaretler ediyor. Bunu yapan insanlıktan nasibini almamış birisidir. Bu kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değildir. AK Parti hükümeti ya da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan sosyal devlet anlayışı gereği engelli olan arkadaşlarımıza sahip çıkmış olmasının neresi kötüdür. Bundan dolayı bir sürü insan bizlere dua ediyor. Ama sözde kendisinin CHP’li olduğunu, söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadına önem verdiği, engellilere önem verdiği noktasındaki ifadeleri bu ortamda havada kalıyor. Burada ben Cumhuriyet Halk Partisi Manisa merkezdeki ve genel merkezdeki yetkililerini bundan sonraki süreçte böylesi nahoş bu davranışıyla alakalı ne yapacaklarını çok merak ediyorum" dedi.

"CHP’liler de bu işin failini kim olduğunu biliyorlardır "

Konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekleyen Baybatur, "Bununla alakalı parti içerisinde kendileri bu hanım efendiye haddini bildirecekler mi? Engelli bir insana böyle insanlık dışı, terbiyesizce, alçakça bu şekilde saldırması ve hakaret etmesi, bir de çarptıktan sonra özür dileyip yardım edeceğine bu kadar ağır konuşması hakikatten tüylerimizi ürperten bir durumdur. İnsanın vicdanına da uymayan bir durumdur. Bununla alakalı kim olduğunu bilmiyoruz. CHP’liler de bu işin failini kim olduğunu biliyorlardır. CHP’nin vaziyet alıp gereğini yapması lazım. Bununla alakalı Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezi başta olmak üzere Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Manisa’daki vekillerin ve yöneticilerin bu süreçle alakalı ne yapacağını çok merak ediyorum. Bu konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Baybatur ve beraberindekiler ziyaretin sonun Yıldız’a çiçek takdim ederek "Geçmiş olsun" dileklerinde bulundular.

"Partimizde böyle bir araç kullanan yönetici yok"

Kazayla ilgili araştırma yaptıklarını ancak araç kullanan kadın üyelerinin olmadığını belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, ayrıca kendilerine tarif edilen araç modeline sahip bir üyelerinin de bulunmadığını söyledi. Karabulut, “Bizi direk hedef almış durumda. Dün bize olay intikal ettiğinde önce CHP’nin kadın kolları ve yönetiminde diye söyledi. Ben Kadın Kolları Başkanı olarak bizim yönetimde hem de ilçe yönetiminde herhangi bir kadının araç kullanmadığını biliyorum. Daha sonra acaba yönetim kurulunda bulunan erkek üyelerimizden birinin eşimi diye araştırma yaptım. O markada aracı olan bir yönetim kurulumuzun eşinin de olmadığını tespit ettik. Daha sonra bize ismini söylediler. Bizim bu isimde ve soy isminde zaten böyle bir üyemiz yok. Kim olursa olsun biz bu tür çarpma ve kaçma olaylarına karşıyız. Eğer partimizde böyle biri olsa zaten gereği yapılırdı. Yasemin hanımı aradım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. ‘Yasemin hanım bırakın yönetimi bu isimde bir üyemiz bile yok’ dedim. İyi niyetli düşünmek istiyoruz ama özellikle bu dönemde benim ismimin dahi böyle bir şey de geçmesinin ne kadar iyi niyetli olduğunu sorguluyorum. Bunun iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Kendisini ziyaret ederek bunları kendisine de tekrardan söyleyeceğim. Dün gerekli açıklamayı yapmam rağmen partinin adını kullanarak, basın açıklaması yapması iyi niyetli değil. Bu konunun referandumla ilişkilendirmesi kötü bir şey. Yapılan olayında iyi niyetli olmadığını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.