Editör
Editör
02 Ekim 2017 Pazartesi 11:13
Çiçekçiliğin son modası süslü teraryumlar oldu

Türkiye genelinde çiçekçilerde yaklaşık son 3 yıldır moda haline gelen teraryum, sevilen bir Türk dizisinde de oldukça sık bir şekilde ekranlara yansıyınca Manisa’da da oldukça popüler oldu. İlk olarak içinde sadece kaktüs ve süs bitkilerinin yer aldığı teraryumlar, zamanla hem büyüdü hem daha süslendi hem de ışıklandırılarak çok daha albenili bir hale geldi. 

Manisa’da teraryumlara farklı bir yorum katan Buket Çiçekçilik, teraryum içinde yaptıkları sokak çalışması ve sokak aydınlatması ile Manisalıların ilgisini çekti. İşletmeci Hediye Dişçioğlu, Manisa’da yaklaşık 2 yıldır çiçekçilik sektörünün en popüler ürünü olarak teraryumu işaret etti.

İçinde canlı kaktüslerin yer aldığı teraryumların bir televizyon dizisinde görülmesinden sonra Manisa’da da oldukça popüler hale geldiğini aktaran Dişçioğlu, görselliğiyle ilgi çeken ürüne kendilerinin sokak aydınlatması yorumu katarak tercih sebebi haline getirdiklerini söyledi. Teraryumların fiyatları ise küçük, orta ve büyük boy olmak üzere 75-150 TL arası değişiyor. 

Teraryumların içinde canlı kaktüs bulunduğunu ve kaktüsün de radyasyonu engelleyici veya itici gücü olduğunu vurgulayan Buket Çiçekçilik İşletmecisi Hediye Dişçioğlu, “Kimi müşterilerimiz bu özelliği nedeniyle tercih ediyor. Kimisi ise göze hitap etmesi nedeniyle tercih ediyordu. Biz buna bir de sokak aydınlatması yaptık. Akşam evimizin bir noktasında, ışığını yakarak kullandığımızda hem sakinleştirici, hem göze hoş gelen hem de gün boyu telefon ve bilgisayarlardan aldığımız radyasyonu iten teraryumlar artık vazgeçilmezlerimiz arasında yer aldı” dedi.

ÖZEL GÜNLERDE GÜL YERİNE TERARYUM

Manisa’da çok uzun yıllardan beri sevgililer günü, evlilik yıl dönümleri, öğretmenler günü, doğum günleri gibi özel günlerde çiçekçilik sektöründe en çok gül hediyesinin tercih edildiği; ancak artık bu geleneğin de değiştiğini kaydeden Dişçioğlu, “Artık gül geri tercih kaldı. Köpük çiçekler de aynı şekilde. Canlı veya cansız farketmiyor. Teraryumlar artık en moda hale geldi. Sevgililer gününde içinde sevgili figürü, öğretmenler gününde öğretmen figürü işliyor müşterilerimize en iyi şekilde hitap etmeye çalışıyoruz. Manisalılar da bunu sevdiği ve tercihini teraryumdan yana kullandı” diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.10.2017 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.