22 Şubat 2018 Perşembe 12:00
Zimem Defteri uygulaması yeniden başladı

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’ye tebrik ziyareti gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Manisa Şube Başkanı M. Reşit Ürper genel başkanlarının çağrısı üzerine Zeytin Dalı Harekatına destek olmak amacıyla Osmanlı zamanında uygulanan ve esnafın veresiye defterinin satın alınarak vatandaşların borçlarının silinmesi anlamına gelen Zimem Defteri uygulamasını başlattıklarını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Manisa Şube Başkanı M. Reşit Ürper ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz haftalarda yapılan kongrede AK Parti İl Başkanı olarak güven tazeleyen Berk Mersinli ve yönetimini ziyaret ederek tebrik etti.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Mehmet Reşit Ürper, derneğin başkanlar toplantısının Zeytin Dalı Harekatına ve Kilis halkına destek vermek için İstanbul yerine Kilis’te yaptığını belirtti. Ürper, MÜSİAD şube başkanlarının, genel başkanın çağrısı ile bölgedeki esnaf ve vatandaşa destek olmak için Osmanlı Devleti zamanında uygulanan, garip guraba, dul, yetim ve ihtiyaç sahibi insanların borçlarının ödenmesi anlamına gelen Zimem Defteri (Veresiye defteri) uygulamasını yeniden başlattıklarını belirterek veresiye defterlerinin esnaftan satın alınacağını ve esnafın da ihtiyaç sahibine ‘Bir Müslüman geldi sizin borcunuzu ödedi’ diyeceğini söyledi.

Vatan söz konusu olduğunda Çanakkale ruhunun yeniden Afrin’de Zeytin Dalı Harekatıyla başladığını belirten Ürper, Manisa’nın ticari, zirai ve sosyal yönden gelişmesi için birlik beraberlik içinde çalışmalarda bulunulması gerekliliğini ve her zaman destekleyeceklerini söyledi. Ürper, “Manisa için sizler siyasiler olarak il başkanı ve milletvekili ile beraber, bizler de sivil toplum kuruluşları olarak sanayici, tüccar, ziraatçı ve esnafıyla hep beraber bir ve beraber olmalıyız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek her zaman her konuda birlikte işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.