06 Mart 2018 Salı 13:01
Yunusemre Belediyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat

Olası bir deprem anında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek, personelin bu konuda bilinçlendirilmesi ve binadan tahliyesinin sağlanması amacıyla eğitimler veren Yunusemre Belediyesi, eğitim sonrası deprem tatbikatı yaptı.

Tatbikat, Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ekipleri (UMKE)’nin katılımları, Manisa Amatör Telsizciler ve Arama Kurtarma Derneği (MAT), Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) desteğiyle gerçekleşti. Tatbikatta çalan sirenle birlikte belirlenen alanda kendilerini korumaya alan personeller, sirenin susmasıyla birlikte binalar, tahliye sorumluları eşliğinde boşaltıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve tüm personel, güvenli alan olarak belirlenen Yunuspark bahçesinde toplandı.

Afet sonrası gerekli idarenin sağlanması amacıyla Yunuspark içinde kriz başkanlığı oluşturdu. Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar’ın başkanlığını yürüttüğü kriz masasında süreç an be an takip edildi. Senaryo gereği yaralılara anında müdahale edilirken; çıkan yangın da anında söndürüldü. Belediye şantiyesinde de enkaz altında kalan işçiler AKUT ve AFAD tarafından kurtarıldı. Başkan Çerçi de yaşananları kriz masasından takip etti. Gerçeğini aratmayan tatbikat sonrasında personele seslenen Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, “Unutulmamalıdır ki ilimiz fay hattı üzerinde. Daha önce de depremler yaşamıştık. Bu anlamda önemli bir tatbikat. Allah belediyemize böyle afetler yaşatmasın. Ancak deprem anında ne yapmamız gerektiği de hayati önem taşıyor” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de deprem gerçeğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Deprem ülkemizin gerçeği. Tarihte ilimizde de yıkıcı depremlerin olduğunu unutmamak gerekiyor. İlgili birimimiz, tüm birimlerdeki personelimize bu konuda eğitim vermişti. Şimdi de tatbikatta bu bilgileri uyguladık. Organizasyonda katkıda bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.