19 Mart 2018 Pazartesi 17:35
Yılların kangren olmuş sorunları MASKİ ile çözülüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü mahallelerin kangrene dönen sorunlarını bir bir çözüyor.

MASKİ tarafından Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi’nde 45 yıl önce döşenmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış 2 bin 800 metrelik isale hattını yenileme çalışmasına başlanırken, 154 Mahalle Projesi çerçevesinde Gördes’in Efendili Mahallesi’nde yürüttüğü 7 buçuk kilometrelik altyapı yenileme işinde sona gelindi.

Sarıçam’da 45 yıllık isale hattı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi’nde 45 yıl önce döşenmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış 2 bin 800 metrelik isale hattını yenileme çalışmasına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, mahallelerde ortaya çıkan altyapı ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Saruhanlı’nın Sarıçam Mahallesi’nde doğal kaynak suyundan içme suyu deposuna gelen içme suyu isale hattında yenileme çalışmasına başlandı. 45 yıl önce döşenmiş 2 bin 800 metrelik hat, MASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışma ile sağlıklı hale getirilecek. Vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için çalışmalarını sürdüren MASKİ, hattaki kaçak sorununu da çözerek su israfının da önüne geçilecek.

MASKİ sayesinde sağlıklı ve nitelikli suya kavuşacaklarını dile getiren Sarıçam Mahalle Muhtarı Osman Kabaklıoğlu, “Dağdan gelen kaynak suyumuzun isale hattı yıllardır gözardı edildi. Borular iyice eski ve yıpranmıştı. Suyumuzu korkarak kullanıyorduk. 45 yıllık su sorunumuza MASKİ ile çözüm bulabildik. Taleplerimize kayıtsız kalmayarak mahallemizde isale hattı çalışmalarına başladılar. Kaynaktan depoya kadar olan içme suyu hattımız komple yenileniyor. Hem eski hem de sürekli arıza çıkaran içme suyu hattından kurtularak yenilenen hat ile birlikte mahallemiz daha sağlıklı ve daha kaliteli suya kavuşacağız. MASKİ’nin çalışmaları her derde deva oluyor. Sağolsunlar bizlere de el uzatıp sorunlarımızı çözümlemeye geldiler. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a çok teşekkür eder, selamlarımızı iletiriz” dedi.

Efendili’nin altyapısında sona gelindi

MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi çerçevesinde Gördes’in Efendili Mahallesi’nde yürüttüğü 7 buçuk kilometrelik altyapı yenileme işinde sona geldi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında 17 ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde sağlıklı altyapı sistemleri oluşturuyor. MASKİ’nin bu amaçla Gördes ilçesine bağlı Efendili Mahallesi’nde yürüttüğü altyapı yenilemesinde de sona gelindi. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen çalışmalar kapsamında mahallede 3 buçuk kilometrelik içme suyu hattı ile 4 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Tamamlanmak üzere olan altyapı çalışmalarının ardından üstyapı işine geçilerek 15 bin metrekare kilit parke ve bordür taşı döşemesi gerçekleştirilecek.

Efendili Mahalle Muhtarı Yılmaz Yüksel, “Çalışmalarımız güzel. MASKİ’nin hizmetlerinden yana hiçbir sıkıntımız yok. Önceden de altyapımız vardı ama eski olmasından dolayı sürekli sorun yaşıyorduk. Artık sağlıklı hatlara kavuştuk diyebiliriz. Çalışmalarından ötürü Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerin devamı gelir ve daha başka işlerde de Başkanımızın ekipleriyle çalışırız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.