05 Mart 2018 Pazartesi 15:28
Yeşilay öncülüğünde hastaneye çocuk odası kazandırdılar

Yeşilay Manisa Şubesinin öncülüğünde MAFOD ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün de destekleriyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda hazırlanan ‘Çocuk Oyun Odası’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın yataklı servisinde hizmet alan çocuklar için Yeşilay tarafından hazırlanan ve kurumların da destek verdiği ‘Çocuk Oyun Odası’, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın yataklı servisinde hizmet alan çocuklar için Yeşilay tarafından hazırlanan çocuk oyun odasının açılış törenine, MCBÜ Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Yeşilay Manisa Şubesi Başkanı Salih Fulcun, Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD) Başkanı Nazmi Çaykara ve Sosyal Hizmetler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatıh Şahin ile Merkezin Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Projenin sponsorluğu Yeşilay’dan

Yeşilay Manisa Şubesi, Hafsa Sultan Hastanesi’ndeki hasta çocuklarla gönüllü üniversite öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan ‘Gülümse Çocuk’ isimli sosyal sorumluluk projesinin sponsorluğunu üstlendi. Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD), Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği fotoğraf sergisinin tüm gelirini Mavi Kırlangıç Çocuk Oyun Odası’na bağışlayarak destek olurken, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de oyun odası için kitap bağışında bulundu. Yeşilay’ın önderlik ettiği kurumlar arası işbirliği sayesinde proje ekibindeki genç üniversite öğrencilerinin hayalleri ‘Gülümse Çocuk Projesi’ hayat bulurken, Hafsa Sultan Hastanesi ise çocuk hastalarına hizmet verebileceği yeni bir birime kavuşmuş oldu. Oyun Odasında, yataklı tedavi hizmetinden yararlanan çocukların psikososyal ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesi amacıyla Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliğine bağlı Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi denetiminde Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından çeşitli çalışmalar yürütmesi planlanıyor.

Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt, törende çocuklar için tedaviye uyum aşamasında Çocuk Kulübü’nün ve Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi’nin uygulamalarının önemini vurgulayarak, “Sağlıklı bir toplumun, ülkesini ve milletini seven her vatandaşın Yeşilay’ın misyonunda birleşmesi gerekir. Zira bölgesinde güçlü ve dünyaya örnek bir gelecek için sağlıklı bir nesil gerekmektedir. Bunun yolu da zararlı alışkanlıklardan arındırılmış, ülkesini ve milletini seven bir nesille mümkündür. Buna katkı verecek her kurum ve kuruluşa yardım etmek Türk toplumunun asli görevidir. Bu konuda önemli bir görevi yüklenmiş olan Yeşilay’ı kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Yeşilay Başkanı Salih Fulcun ise, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmalar arasında en önemlilerinden birisinin bu proje olduğunu belirterek, Çocuk Kulübü’nün faaliyetlerine sponsor olacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.