28 Mart 2018 Çarşamba 15:56
Yeni müze 18 Ocak 2020 tarihinde hizmete girecek

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilerek inşaatına başlanan Manisa Yeni Müze inşaatında inceleme yaptı. İnşaatı yapan firmanın sahibi Berk Erdemir inşaattaki inceleme sırasında Vali Güvençer’e bilgi vererek müzenin 18 Ocak 2020 tarihinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ihalesi yapılarak yapımına başlanan Yeni Müze’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Müze inşaatını gerçekleştiren firmanın sahibi Berk Erdemir, “Manisa yeni müzenin inşa edilmesi teşhir tanzim ve çevre düzenleme çalışmalarına yönelik projeleri tamamlanmasının ardından 28 Kasım 2017 tarihinde ihalesi, 22 Ocak’ta sözleşmesi yapılarak 29 Ocak’ta da yer teslimini aldık. Yunusemre ilçesinin, Tevfikiye Mahallesinde bulunan yaklaşık 10 bin metrekare taşınmaz üzerinde yapılması planlanan müze yapısı zemin, birinci ve asma kattan oluşmaktadır. Müzenin toplam kapalı alanı yaklaşık 7 bin 600 metrekare, sergileme alanı 2 bin 392 metrekare ve depo alanları ise 1.240 metrekaredir. Zemin katta giriş holü, mağaza, kafeterya, güvenlik odası, çocuk oyun atölyesi, çok amaçlı salon, geçici ve kalıcı sergi salonları, teknik hacimler, depo ve sığınak; birinci katta ise sergi holü, yönetim birimleri ve depo mekanları; asma katta ise teknik hacimler ve depolama birimleri yer almaktadır. Dış cephe kaplaması olarak doğal taş ve paslandırılmış çelik kullanılacak” dedi.

İnteraktif müze olacak

Müzenin, çağdaş müzecilik anlayışı ile müze yapısında sergileme alanları ziyaretçi açısından katılımcı interaktif yaklaşım ile tasarlandığını belirten Erdemir, “Zemin katta arkeolojik eserler, birinci katta ise arkeolojik ve etnografik eserler sergi alanları oluşturulmuştur. Müze sergileme sistemleri eserlerin uygun ve güvenli koşullarda sergilenmesini sağlayan merkezi kilit sistemli, nem sıcaklık dengesi ayarlanmış vitrin sistemleri olarak planlanmıştır. Sergilemeler tematik sergilemeye destek veren filmler ve interaktif uygulamalar ile desteklenmiştir. Sözleşme bedeli 20 milyon 300 bin TL olan inşaatın, 3 bin 600 metrekare bina oturum alanı, 3 bin 300 metrekare çevre düzenlemesi alanı bulunuyor. Müzenin 18 Ocak 2020 tarihinde hizmete açılması planlanmaktadır” diye konuştu.

Vali Güvençer, Manisa Yeni Müzesi inşaatının tamamlanıp hizmete girmesiyle Manisa’nın önemli bir ihtiyacının giderilmiş olacağını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.