09 Mart 2017 Perşembe 17:17
Yaşlı ve engellilerin taşıma ücretleri yatırıldı

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaşlı ve engellilere yönelik ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüsü şoförlerine destek sağlandığını ve bu çerçevede 1 milyon 335 bin TL’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarıldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüslerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından destek sağlanmaya devam ediliyor. Manisa’ya yapılan destekle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, yapılan desteğin 1 milyon 335 bin lira olduğunu söyledi.

Gelir desteğinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hesabından Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarıldığının müjdesini veren Mersinli, "Bu gönderilen yaklaşık 1 milyon 335 bin lira Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından aktarılmıştır. Yaşlılarımız ve engellilerimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki halk otobüslerine binerken bir mahcubiyet içerisinde olmasınlar. Devletimizin onların adına parasını yatırdığını bilerek o güvenle rahat bir şekilde bu hizmeti almaya devam etsinler" dedi.

"2016 yılına ait hiç bir borcumuz kalmamıştır"

Manisa Büyükşehir Belediyesine aktarılan 1 milyon 335 bin liralık ödeneğin, aktarıldıktan sonra 5 gün içerisinde şoförlerin hesabına yasal olarak yatırılmasının zorunlu olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Mersinli, "Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu aktarılan 1 milyon 335 bin lirayı 5 gün içerisinde şoförlerin hesabına yasal olarak aktarmak zorundadır. Şoförlerimizin bu konuda yapmış oldukları siteme, devletimiz merhem olmuştur. Bu ödenilen para 2016 yılının son 4 ayına aittir. Böylelikle 2016 yılına ait devletimizin özel halk otobüsü şoförlerine hiç bir borcu kalmamıştır. Yaşlıların ve engellilerin bu konuda ücretsiz binmekten dolayı bir mahcubiyet içerisinde olduklarını biliyoruz. Hiç kimse mahcup olmasın. Hükümetimiz gerekli desteği her zaman verecektir." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.