21 Şubat 2018 Çarşamba 14:20
Vali Güvençer, sivil toplum kuruluşlarını ağırlıyor

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yoğun programları ile birlikte konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Vali Mustafa Hakan Güvençer’in ilk konukları Kırkağaçlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Buruş ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Kendilerini kabulü nedeniyle Vali Güvençer’e teşekkür eden Başkan Buruş, 25 Şubat 2018 Pazar günü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Akhisar Sevgi Evlerinde bulunan 70 çocuk ve Kırkağaçlı ailelerin katılımıyla düzenlenecek kahvaltı programına davet etti. Daha sonra Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Muharrem Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Ziraat Mühendisi Ümit Bertok Vali Güvençer’i ziyaret etti.Ziyarette organik ve iyi tarım uygulamaları çalışmaları hakkında Vali Güvençer’e bilgi veren Özarı, 5 bin 210 dekar alanda iyi tarım uygulaması gerçekleştirildiğini söyledi. Özarı, Kırkağaç’ta uygulama yapan çiftçilere 208 bin 400 TL destekleme yapılırken, bu desteğin organik tarım uygulamasında bin 620 dekar alanda 113 bin 400 TL olarak gerçekleştiğini, bu çalışmalara katılan çiftçilerin sertifika almaya hak kazandıklarını belirterek, Vali Güvençer’i düzenleyecekleri törene davet etti. Özarı, “Çiftçilerimize iyi tarım ve organik tarım konularında, uygulama ve çalışmalara başladık. Bu kapsamda 85 çiftçimiz şu anda iyi tarım yaparak sertifika alma hakkını kazandı. 30 organik tarım üreticimiz var, onlarda Organik Tarım Sertifikası alma hakkını kazandılar” dedi. Özarı, çiftçilere verilecek sertifikalar için Vali Güvençer’in katılımıyla tören düzenlemek istediklerini, böylece diğer çiftçilerin de sertifika almak için teşvik edileceğini belirtti.

Vali Güvençer ziyaret ve çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek programının uygun olması halinde törene katılmayı arzu ettiğini ifade etti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer daha sonra Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa Temsilcisi Uz. Dr. Ümit Atman ve yönetimini kabul etti. Atman, kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür ederek, Kadın ve Demokrasi Derneği olarak yönetimi tanıtmak, dernek açılışında verdiği destek ve yanlarında olması nedeniyle teşekkür etmek istediklerini ifade etti. Atman, Kadın ve Demokrasi Derneği olarak kadınların toplumda siyasal, ekonomik, sosyal ve her alanda aktif birer birey olarak hayata katılımını sağlamak, demokrasiye güç katımını sağlamak amacıyla yapacakları faaliyetler konusunda Vali Güvençer’e bilgi verdi. Atman, Vali Güvençer’e KADEM tarafından bastırılan ‘Değişen Türkiye’de Kadın’, ‘Türkiye’de Cam Tavan Sendromu’ ve ‘Kadın Araştırmalar Dergisi’ isimli kitapları hediye etti.

Kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının toplum menfaatine yaptığı ortak çalışmaların başarıyı daha da artırdığını belirten Vali Güvençer, bu tür çalışmaları olumlu bulduklarını ve desteklediklerini ifade edip başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.