08 Haziran 2017 Perşembe 15:32
Vali Güvençer, şehit aileleri ve gaziler ile iftarda buluştu

Manisa Valiliği tarafından şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonu ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) sponsorluğunda düzenlenen iftar programında, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan’ın duasıyla katılımcılar oruçlarını açtı. Yapılan iftarın ardından konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, “Her yıl şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programımızı bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında vatanımızın savunulmasında şehadet şerbetini içmiş olan değerli şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ulus olarak yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberliğimiz en büyük hazinemizdir. Bu duygularla siz aziz şehitlerimizin kıymetli evlatları özel meslek lisemizde hem öncelikli kayıt yaptırma hakkına hem de bu yıl hizmete giren yurdumuzda parasız yatılı olarak özel okulumuzda okuma hakkına sahiptirler, kapımız ardına kadar açıktır. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi yetiştiren siz mübarek insanlar ve yine bu cennet vatan için hayatlarını göz kırpmadan ortaya koyan kahraman gazilerimiz, sizler bizim için çok önemlisiniz. İftar soframıza iştirak eden tüm misafirlerimize şahsım, yönetim kurulum ve bölgemiz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Güvençer, Valilik adına çok büyük bir nezaket göstererek gelenekselleştirdikleri şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına verilen iftar yemeği için destek veren herkese teşekkür etti. Vali Güvençer, “Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti size minnettardır ve bu minnet duygularını ifadede zorlanmaktadır. Ancak hem bu büyük milletin hem de sevgili devletimizin samimiyetiyle sizlere gönderdiği mesajlar sizin o naif yüreklerinizde yankısını bulacaktır. Yüreklerinizi yakan o gedik şu anda Ramazan ikliminin hepimizin yüreğine ılık ılık işleyen o rahmet rüzgarlarına sonuna kadar açıktır. Bu manada hem Ramazanınız mübarek olsun hem de dualarınız inşallah hem sizleri, hem bizleri, hem de bu güzel memleketi kuşatsın. Hiç kuşkusuz hepimizi, hatta bütün insanlığı ilgilendiren tüm insanlık sorunları ama özellikle bu vatanın, memleketin sorunları, hepimizin yüreklerini derinden yaralayan ortak hüzünlerimiz konusunda da paylaşabilmeyi çok iyi biliyoruz. Bu anı küçümsemeyelim.-Bugün bizlerle bu güzel nimet sofrasını, bu iftarı aziz misafirlerimiz, sevgili evlatlarımız, eşlerimiz, babalarımız, şehitlerimiz manevi mevcudiyetleri ile zenginleştirdiler, bizlerle paylaştılar, bizlere güç kattılar. Onlara hepimiz adına, Türk Milleti ve Türk Devleti adına bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla donatarak rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Ramazanın manevi ikliminin yaşandığı programda özel kıyafetli görevliler şerbet dağıttı. İftar programına, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Alb. Şefik Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü A. Kemal Çelebi, vali yardımcıları Hüseyin Karameşe ve Ünal Çakıcı, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Alb. Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ile bine yakın şehit ailesi, gazi ve gazi yakını katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.