07 Haziran 2017 Çarşamba 17:24
Vali Güvençer, Makedonya ve Balkan göçmenlerini ağırladı

Salihli Makedonya ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (SAL-MAK) Başkanı Nihat Demiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette, SAL-MAK Başkanı Nihat Demiroğlu, Vali Güvençer’in kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, dernekleri hakkında bilgi verdi. Salihli’de Makedonya’dan göç etmiş Türkler, evladı Fatihan torunları olarak en çok potansiyeli oluşturduklarını ifade eden Demiroğlu, kendilerini Arnavutluk, Bulgaristan ve Selanik muhacirlerinin izlediğini söyledi. Ataları 60 küsur yıl önce göç ettikleri halde derneklerini kurmanın kendilerine nasip olduğunu, amatör ruhla ve heyecanla bir şeyler yapmak istediklerini kaydeden Demiroğlu, “Anayasa ve yasaların çizdiği çizgiler doğrultusunda, insan hak ve özgürlükleri çatısı altında yaşadığımız alana sahip çıkmak ve aidiyet duygusu geliştirerek kültürümüzü yaşatmak için derneğimizi kurduk” dedi.

Demiroğlu, 477.Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde, Manisa’da 12 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturdukları Manisa Balkan Türkleri Kardeşliği Platformu olarak yer aldıklarını da belirtti. Vali Güvençer de Salihli Makedonya ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Demiroğlu ile yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.