16 Mart 2017 Perşembe 17:47
Vali Güvençer, ’Kodla(Ma)nisa’ atölyesinde

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde bulunan "Kodla(Ma)nisa" atölyesini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Vali Güvençer’e, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca da eşlik etti. Vali Güvençer, halk eğitim merkezinde ilk olarak kursiyerler tarafından yapılan resimlerden oluşan sergiyi gezdi. Kodlama atölyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kodla(Ma)nisa Atölyesi öğretmeni Aslı Yıldırımgil, öğrencilerin 5 ve 6. sınıflarda zorunlu olmak üzere her okulda bilişim teknolojileri öğretmenleri ve bir idarecinin koordinesinde kodlama eğitimi aldıklarını söyledi. Bunun tamamlayıcısı olarak seçilmiş çocukların daha ileri seviyede eğitim alabilmeleri için her ilçe bünyesinde birer atölye kurulduğunu, haftanın belirli günlerinde öğrencilerin randevu almak suretiyle okuldan sonra burada eğitim gördüklerini belirtti. Yıldırımgil, saatleri uyan çocuklarla 4-5 kişilik gruplar halinde çalıştıklarını, tercihlerine göre bazı çocukların bilgisayarda kodlama yaptıklarını, diğerlerinin de robotla ilgilenmek istediklerini belirtti. Yıldırımgil, 2 öğretmen tarafından çeşitli okullardan 115 öğrenciye bir sınıfta bilgisayar, diğerinde robotik eğitim verildiğini ifade etti. Daha sonra Ali Rıza Çevik Ortaokulu öğrencilerinden Sude Naz Tarha, Nurşah Karan, Zeynep Baysal, Bigem Küsbeci, Yağız Kurukcu, Mustafa Ayser, Ahmet B. Arıcı ve Burak Kabakcıoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Güvençer’e bilgi verdi. Öğretmen ve öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Güvennçer, başarılarının devamını diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.