02 Mart 2018 Cuma 16:35
Vali Güvençer Çin Başkonsolosunu ağırladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’yi ağırladı.

Ziyarette, 1996-1999 yılları arasında İstanbul Başkonsolosluğunda ateşe olarak görev yaptığını belirten Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Ankara, İran ve Amerika’da da görev yaptığını, geçtiğimiz ocak ayı sonunda İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başladığını ifade etti. Konsolosluk bölgesinde bulunması nedeniyle tanışma ve nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Wei, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için iyi dileklerini iletti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’nin tanışma ve nezaket ziyareti ve iyi dilekleri nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, “Elbette çok kadimden beri, birbirleriyle ilişkili olan iki milletin ve iki devletin, dünya tarihinde özellik taşıyan, şu konjonktürel süreçte geçmişten beslenen ilişkilerin canlandırılarak iyi ilişkiler içerisinde, birbirlerini anlamaya gayret etmeleri ve bu anlam çerçevesinde uygun alanlarda işbirliği yapması, bu anlamda da hem Çin Halk Cumhuriyetinin dış temsilciliklerinin, Türkiye temsilciliklerinin, hem de Türkiye makamlarının mümkün olabildiğince birbirleriyle fikir paylaşımı, birbirlerini tanımaları, birbirlerini anlamaları elbette iki ülkenin ilişkilerinin canlanmasında çok önemli pay sahibi olacaktır. Başkonsolosu tanımaktan çok mutlu oldum, ziyareti için teşekkür ediyorum, Türkiye’deki görevinde de başarılar diliyorum. Dilerim onun gayretleri, sempatisiyle öncelikle konsolosluk sahasındaki bölgede Türkiye Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler hem insani, hem sosyolojik, hem de politik anlamda ivme kaydeder” dedi.

Daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei Vali Mustafa Hakan Güvençer’e Çin Halk Cumhuriyetinde yapılmış, el emeği vazo hediye ederken, Vali Güvençer de konuk Başkonsolos Cui Wei’ye fincan takımı ve Manisa’ya özgü ürünler hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.