13 Mart 2017 Pazartesi 13:45
Türkülere oyunlarıyla eşlik ettiler

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü’ne özel, Demircili kadınlar için Türk Halk Müziği Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri düzenledi. Konseri izleyen Demircililer, türkülere alkışlarla eşlik ederken, bazı vatandaşlar da hareketli müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri, Demirci Ticaret Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konser öncesi sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan, konseri izleyecek Demircili kadınlara Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Demircili kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde solist Hasan Başkaya, Türk Halk Müziğinin seçkin eserlerini Demircililer için seslendirdi. Başkaya, ‘Kırmızı Buğday’, ‘İki Keklik’, ‘Mektebin Bacaları’, ‘Suya Gider Allı Gelin’, ‘Yörük Ali’ adlı türküleri seslendirdi. Ege’den Trakya’ya ve Karadeniz’e kadar Anadolu’nun dört bir yanından türkülerin hayat bulduğu konserde türküler büyük beğeni toplarken, konsere katılan kadınlar alkışlar ve oyunlarıyla türkülere eşlik etti. Konser sonunda Solist Hasan Başkaya’ya Manisa Büyükşehir Belediyesi adına çiçek takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.