07 Mart 2018 Çarşamba 13:50
Türkiye’nin en güzel pazaryeri Yunusemre’ye yapılacak

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda Türkiye’nin en güzel kapalı pazaryeri projesinin ihalesini tamamladıklarını duyurdu. Güzelyurt’ta hayata geçirilecek projeyi kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Başkan Çerçi, “Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha Manisa’ya kazandırmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.

Yunusemre Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi gündemi değerlendiren Belediye Başkanı Çerçi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı; gazilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Çerçi, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla tedavisi devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil’e de acil şifalar temenni etti. 16 maddenin görüşüldüğü toplantının gündeminde Yunusemre Belediyesi’nin iddialı projeleri arasında yer alan Güzelyurt Pazaryeri Projesi vardı. Proje ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Çerçi, belediye imkanlarıyla yapılacak projenin ihalesini geçtiğimiz günlerde tamamlayarak yüklenici firmaya yer teslimini yaptıklarını söyledi.

“Türkiye’ye örnek bir proje”

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi Manisa’ya kazandırdıklarını kaydeden Başkan Çerçi, “Projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Belediyemizin finanse ettiği iddialı bir proje. Yaklaşık 21 milyon bedelli bir proje. 29 bin metrekare kapalı alan, yeraltı ve açık otoparkı, zemin kat ve birinci katı pazaryeri üst katı da kültür merkezi olarak kullanılacak çok yönlü bir proje. Belki de ülkemizde bu kapsamda ilk olacak projeyi 10-12 ay gibi bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Projede emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özgün bir çalışma oldu. Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Toplantı sonrasında Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın 3 Nisan Salı Günü saat 18.30’da yapılması kararlaştırıldı.

Yunusemre Meclisi’nde 8 Mart duyarlılığı

Yunusemre Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara hayatın her alanında daha etkin katılma çağrısı da yaptı. Bu günün önemine dikkat çeken Başkan Çerçi, “Toplumun temel taşı olan kadınlar, hayatın her alanında etkin görev almalılar” dedi.

Yunusemre Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyada ve ülkemizde kadın haklarını tartıştı. Bu günün önemine değinen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mecliste grubu bulunan partilerde yalnızca 3 kadın meclis üyesi bulunduğunu belirtirken; bu sayının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Toplumun temel taşının aile, ailenin de temelinin kadın olduğunu hatırlatan Başkan Çerçi, “Kadın anne, kardeş, eş, anneanne, babaanne; kısacası bizi yetiştiren bugüne getiren insan Kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum. Özellikle siyasi ve sosyal hayatta kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmak gerektiğine inanıyorum. Belediyemizde çok sayıda kadın belediye başkan yardımcımız, müdürümüz ve çalışanımız bulunuyor. Bu anlamda Yunusemre Belediyesi olarak bünyemizde oluşturduğumuz şu anda sayısı 10’u bulan hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarımızda hanımlarımız okuma yazma kursundan, dokumacılığa, kuaförlükten dikiş nakışa kadar yaklaşık 30 branşta eğitim görüyor” diye konuştu.

Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fadime Özçakır bu günün kutlamadan çok anma anlamı taşıdığına dikkat çekerek, “New York’ta erkeklerle aynı hakları elde etmek için yaptıkları grev sırasında 129 kadın işçinin kilitlendikleri dokuma fabrikasında çıkan yangında can verdikleri bir gün. 1977 yılında dünyada bu gün Kadınlar Günü olarak ilan edilmiş. Emeği, çalışmayı sembolize eden bu günde kadınlarımızın sosyal hayatta hak ettikleri yerde olmasını diliyorum” diye konuştu.

MHP’li Meclis Üyesi Seher Baydar ise kadının sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğine atıfta bulunarak, “8 Mart, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor, kadınların yaşadığı sıkıntılar gündeme geliyor. Taciz, istismar, hak kayıpları gibi konular işleniyor. Yunusemre Belediye Meclisimizde 3 kadın meclis üyemiz var. Kadınlarımızın bu konuda daha aktif olarak hayatın her alanında etkin görev almaları gerektiğine inanıyorum. En başta cinsiyetten çok insan olmanın değerini öğrenmemiz şart. Bu anlamda toplumu yetiştiren biz kadınlara büyük görevler düşüyor” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kadından önce insan olmak çok önemli bir erdem. Evde eş, çocuğuna anne, işte çalışan. Hayatın her alanında her zaman büyük sorumluluklar üstlenen varlıklarız. Kadınlarımızın eğitimi, sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizde, dünyada kadınlara yönelik, başta taciz ve istismarın sona ermesini diliyorum. Bu anlamda biz annelerin sorumlulukları büyük.”

Konuya ilişkin söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kadın başımızın tacı ancak ne yazık ki gelişmiş olduğunu iddia eden toplumlarda dahi kadın eziliyor. Ama bizim gibi doğu toplumlarında bu oran biraz daha fazla. Bu sorun ancak eğitimle aşılabilir. Bu anlamda anne-babalara, öğretmenlere, bizlere büyük görev düşüyor. Yunusemre Belediye Meclisi olarak kadın ve çocuklarımıza katkı sağlayacak çok güzel projelere imza attık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.