29 Mayıs 2017 Pazartesi 17:19
Turgutlu vahşi çöp alanından kurtuluyor

Turgutlu’nun da kaderini değiştirecek dev yatırımlardan biri olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı açılış için gün sayarken, atıkların Manisa merkeze taşınması için yapılacak olan ‘katı atık transfer istasyonu’ çalışmaları da başladı. Mevcut vahşi çöp alanının yanında başlayan istasyonun tamamlanmasıyla birlikte çöp sorununun çözüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Turgay Şirin, “İlçemizin bugünü ve yarınlarına önemli bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz dev tesisin ilçemizdeki tamamlayıcısı katı atık transfer istasyonu için geri sayım başladı” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiine yapılan, Turgutlu, Ahmetli, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki katı atıkların bertaraf edileceği Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nın hizmete girmesi için geri sayım başladı. Turgutlu’nun çöplerinin de merkeze aktarılacağı sistem içerisinde gerekli olan ‘katı atık transfer istasyonunun da inşaat çalışmaları başladı. Katı atık transfer istasyonunun tamamlanmasının ardından yıllardır gerek kokusu gerekse çevre zararıyla bilinen ve özellikle yaz aylarındaki yangınlarla gündeme gelen vahşi çöp alanının tarihe karışacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yatırımları yakinen takip ettiklerini ifade ederek, dev tesisin açılışa gün sayıyor olmasının, katı atık bertaraf istasyonu çalışmalarına da başlanılmış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

“Mevcut çöp alanı rehabilite edilecek”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Şirin, “Şuanda mevcut çöp alanının bulunduğu yerin yanında istasyon için gerekli hafriyat ve zemin hazırlama işlemleri yapılmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün başkanlığında hazırlanan proje kapsamında transfer istasyonun işletmeye alınması ile birlikte Turgutlu’daki mevcut vahşi depolama sahası da rehabilite edilerek Turgutlu’ya kazandırılacak. Turgutlu’muzda artık görmek istemediğimiz manzaralar oluşmayacak kötü görüntü ve kokular tarih olacak. Turgutlu vahşi depolamadan kurtulacak, Turgutlu’nun bugünü ve geleceği kazanmış olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.