30 Mayıs 2017 Salı 15:49
Trafiği tehlikeye atan at arabalarına zabıta ’dur’ dedi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, şehir içi trafiğini tehlikeye sokan at arabaları konusunda çalışma başlattı. Çalışma kapsamında özel ekip oluşturan zabıta, hurdacılık, kağıt toplama ve benzeri işler için at arabalarıyla şehir merkezine giren vatandaşları uyardı ve şehir merkezine at arabasıyla girilemeyeceği konusunda bilgilendirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, son zamanlarda şehir merkezinde özellikle kağıt toplama ve hurda işi yapanların kullandığı at arabalarından duyulan rahatsızlıkla ilgili çalışma başlattı. Bu kapsamda Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile birlikte şehir içinde, özellikle merkezde at arabaları ile ilgili özel ekip kurarak çalışmaya start verdi. Başlayan çalışmalarda öncelikle at arabalarıyla işlerini yapan vatandaşların şehir merkezinde bu çalışmaları yapamayacakları konusunda bilgilendirme yapıldı ve gerekli uyarılarda bulunuldu. Uyarıları dikkate almayanların ise bir sonraki aşamada arabalarına el koymak kaydıyla çalışmaların devam edeceği vurgulandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, “Çarşı merkezinde, özellikle gündüz belli saatlerde aşırı trafik yoğunluğu yaşandığından trafik akışını aşırı şekilde etkilemekte olup, kazalara sebebiyet verme durumları yaşandığından ayrıca hurdacılık işi ile iştigal eden at arabalarının da güvenlik açısından farklı bir takım olaylara karıştıkları tarafımızca tespit edilmiş ve izlenilmiş, çalışma bu kapsamda başlatılmıştır. Vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyetle kurallara uymaları noktasında uyarmak istiyorum. Aksi takdirde araçlarına el konulduğunda mağdur olmamaları için bu uyarıları dikkate almaları gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün bu konudaki hassasiyetlerini bilmekteyiz ve gerekli talimatları kendisinden almaktayız. Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.