19 Mart 2017 Pazar 08:53
Taziye evinin ilk Fatihaları şehitler için

Şehzadeler Belediyesi tarafından Ahmet Bedevi Mahallesinde yapılan Taziye ve Kültür Evi, düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı. Yapılan açılış töreninde ilk Fatihalar Çanakkale şehitleri ile 15 Temmuz şehitleri için okundu.

Şehzadeler Belediyesi Ahmet Bedevi Mahallesi Taziye ve Kültür Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmet Bedevi Mahallesi Taziye ve Kültür Evi’nin açılışı esnasında ilk Fatihalar Çanakkale Şehitleri ile tüm şehitler için okundu.

Zorlu bir kuruluş sürecinin ardından hiç şikayet etmeden hizmet ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bundan sonra burada milyonlarca Fatihalar okunacak. Ancak ilk Fatiha’yı bugünün önemine binaen Çanakkale şehitlerimiz, 15 Temmuz Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için okuyalım. Göreve geldiğimiz 2014’te zor şartlarda bir Belediye kurduk. Ancak hiç şikayet etmedik. Çok çalıştık. Tüm ekiplerimiz ile birlikte çalışarak güler yüzlü çalışkan bir belediyeyi kurmayı başardık. 65 mahallemizin tamamına eşit şekilde hizmet ediyoruz. Ahmet Bedevi Mahallemizde de birçok hizmetimiz oldu. Yeni parklar, çocuk oyun gurupları, engelli yavrularımız için engelli çocuk oyun parkları ve parklara spor aletleri montajını yaptık. Bunun yanı sıra yol ve kaldırım çalışmaları da yaptık. Bugünde Taziye ve Kültür Evi’nin açılışının gerçekleştiriyoruz. Taziye evimizi 640 metrekarelik bir alanda yapıyoruz. 140 metrekaresi kapalı alan ve 55 metrekarelik de bir terasımız var. İçerisinde büyük bir salonun yanı sıra, mutfak, mescit, abdest alma yeri mevcut. 470 metrekarelik de bir bahçemiz var. Burası taziyeler için, hayırlar için, eğitim çalışmaları için kullanılacak. Mahalle halkının her türlü ihtiyacında kullanıla bilecek. Ahmet Bedevi Taziye ve Kültür Evimizin Şehzadeler’e tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere layık olabilmek için daha çok çalışmak bizlerin görevidir. Rabbim bizleri mahcup etmesin inşallah. Rabbim sağlık versin, bizde sizlere daha çok çalışıp daha çok hizmet edelim. Bu cennet vatanı lider ülke yapmak için üzerimize düşeni hepimiz yapmış olalım” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız”

Türk Milletinin geçmişte çok badireler atlattığını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Biz Türk milleti olarak Çanakkale’ de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bütün badireleri atlatacağız ama bunun için tek bir şeye ihtiyacımız vardır, o da birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik seçildiği gün Belediye olarak hiçbir şeyleri yoktu. Ancak şuan geldiği noktaya bakıyoruz, her ay ya bir açılış ya bir temel atma töreni yapıyoruz Şehzadeler’de. Tüm temel atma ve açılışlar birlik ve beraberlik ile yapılıyor. Bizlerin varlık sebebi, birlik ve beraberlik içerisinde sizlere hizmet etmektir. Bundan önce birkaç tane Taziye ve Kültür Evi’nin açılışını yapmıştık. Gerçekten vatandaşlarımızın büyük bir eksikliği tamamlanmış oluyor. Mahallemizde yaşanan okul sıkıntısını da inşallah çözüme ulaştıracağız bu noktada çalışmalarımıza başladık. Bundan sonra daha güzel işlerde bir arada olmak ümidi ile tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor, Ahmet Bedevi Mahallesi Taziye ve Kültür Evi’nin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Çelik makamdan önce Şehzadeler’i düşündü”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in seçildikten hemen sonra kendisine bir makam yapmak yerine şehrin sorunlarının tespiti için çalıştığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise şunları söyledi:

“Bugün açılışını yaptığımız tesisimizin özellikle mahallemize ve Şehzadeler’e hayırlar getirmesini diliyorum. Yaklaşık 25 yıldır Ömer Faruk Çelik Başkanımız ile aynı çizgide siyaset yapmaktayız. Aramızda bir abi kardeş hukuku vardır. Şehzadeler’e çok güzel hizmetler yaptılar. Bu noktada kendilerini tebrik ediyorum. Değerli Başkanımızın daha da güzel hizmetler yapacağına da inanıyorum. Tüm imkansızlıklara rağmen, öncelikli olarak insanları düşündüğü için kendisini tebrik ediyorum. Tüm imkansızlıklara rağmen, önce kendime bir makam yapayım, belediye binası yapayım demedi, mahallelerimizde ki eksiklikleri tespit etti. Daha sonrada mesai arkadaşları ile birlikte ve güzel hizmetlere imza attı. Ben inanıyorum ki Sayın Başkanımız böylesine güzel projelerin yenilerini olmayan mahallelerimize kazandıracak. Bu mekanlar halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu güzel tesisin tüm mahalle halkına ve Şehzadeler’e hayırlı olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.