20 Mart 2017 Pazartesi 14:10
Soma AAT’de geri sayım başladı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma’yı atıksu kirliliğinden kurtaracak olan atıksu arıtma tesisinin test çalışmalarını sürdürüyor. Tesiste düzenlenen ilerleme toplantısına katılan MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzasının temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi çalışmaları hızla devam ediyor. Betonarme imalatları tamamlanan tesisin, kum-yağ tutucu üniteleri ile çökeltim havuzlarındaki test işlemleri sürüyor. Tesiste kaydedilen ilerlemelerin görüşülmesi amacıyla bir toplantı organize edilerek, tesisin son durumuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile yüklenici ve müşavir firma temsilcileriyle düzenlenen ilerleme toplantısına; MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay teknik personel katıldı.

111 bin kişilik nüfusa hitap edecek

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların noktalanmasıyla birlikte faaliyete alınacak olan çevre dostu tesiste geri sayımın başladığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “Somalı vatandaşlarımızın atıksu kaynaklı sıkıntılarına son vermek ve Bakırçay’ın daha temiz bir şekilde akması için inşa ettiğimiz tesisimizde sona doğru yaklaşıyoruz. Şuan için betonarme imalatlarımızı tamamladık. Farklı ünitelerdeki testlerimiz ise devam ediyor. Tesisimiz tamamlandığında 2025 yılına kadar 111 bin kişilik eşdeğer nüfusa hitap ederek, ilçemizi atıksu kirliliğinden kurtaracak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.