20 Mart 2017 Pazartesi 14:15
Sertifika alıp kendi işyerlerini açtılar

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB ile işbirliği çerçevesinde düzenlediği Girişimcilik Kursunu tamamlayan 59 girişimci adayına sertifikaları odada düzenlenen törenle teslim edildi. Oda tarafından şimdiye kadar düzenlenen 19 kursta 464 kişinin sertifika almaya hak kazandığı ve bunlardan 65’inin kendi işyerini açtığı öğrenildi.

Salihli TSO’nun işsizliği azaltmaya ve göçü önlemeye yönelik olarak yeni girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü girişimcilik eğitimlerini tamamlayanların sayısı giderek artıyor. Bugüne kadar düzenlenen 19 kursta 525 kişi eğitim gördü. Eğitim alanlardan 464’ü ise sertifika almaya hak kazandı.

Salihli TSO’da eğitim gören 18. ve 19. dönem kursiyerlerinin sertifika teslim töreni odanın meclis salonunda gerçekleştirildi. Sertifika dağıtım törenine KOSGEB Manisa Müdürü Levent Arslan, Salihli SGK Müdürü Aynur Ölgün, Salihli İş-Kur Müdürü Huriye Özcan, Salihli TSO yönetim ve meclis üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, bugüne kadar düzenlenen 19 kursta toplam 525 kişinin eğitim gördüğünü, bunlardan 464 kişinin eğitimleri başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını ve kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımları Salihli TSO ve KOSGEB sayesinde attığını ifade etti. Topkaya, sertifika alanlardan 65 kişinin kendi işini kurduğunu ifade etti.

Salihli TSO’da 4 gün süren 32 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi veriliyor. KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, işyeri açmaları halinde 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da sıfır faizli, 2 yılı ödemesiz, 2 yılı geri ödemeli olmak üzere 4 yıllık uygun destekler sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.