23 Şubat 2018 Cuma 14:25
Şen Makas oyunu eğlenceli anlara sahne oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Şen Makas’ adlı tiyatro oyunu Manisalı tiyatro severler ile buluştu. Bir Kuaför salonunda işlenen cinayetin aktarıldığı komedi dalındaki oyuna izleyenlerin interaktif olarak katılabilmesi eğlenceli anlar yaşattı.

Amerikan Tiyatro tarihinin en uzun oynanan oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen interaktif komedi ‘Şen Makas’, Nedim Saban imzasıyla sahneye taşındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında sevilen oyunu Manisalı tiyatro severlerle buluşturdu. Oyunu, Manisa Vali yardımcısı Volkan Köksal, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Gönülden Gönüle Derneği Başkanı Burhan Kurtoğlu, şube müdürleri ile salonu dolduran vatandaşlar izledi. Bir kuaför salonunda işlenen cinayetin aktarıldığı komedi dalındaki oyununun oyuncu kadrosunda, Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler yer alıyor. Oyundan elde edilen gelir Manisa Gönülden Gönüle Derneği’ne bağışlandı. Elde edilen hasılat burs gören çocukların eğitimlerinde kullanılacak.

Charlie Chaplin Komedi Ödülü sahibi olan oyunda seyirciler de oyuna dahil oluyor ve bir kuaför salonundaki katili oyunculara sorular yönelterek belirliyor. Oyunun finali her defasında seyircinin isteğine göre değişiyor. Seyirci bazen oynuyor, bazen de sorgu yaparak, bazen oy vererek katılıyor. Oyun boyunca süren bu dinamik izleyenlerin katıla katıla gülmesini sağladı.

Oyun bitiminin ardından sahneye davet edilen Gönülden Gönüle Derneği Başkanı Burhan Kurtoğlu, derneklerine destek olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Oyuncu Melek Baykal ise, “Manisa’ya ne zaman gelsek, buradan son derece güzel duygularla ayrılıyoruz. Manisa’yı seviyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 22 Şubat doğum günü olduğunu belirterek “Hep beraber burada başkanımızın doğum gününü kutluyoruz. Desteklerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.