07 Mart 2017 Salı 17:12
Selendi ve Ahmetli’de çalışmalar sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesine bağlı Avlaşa ve Çamyayla’da gerçekleştirdiği çalışmalarla mahallelerin uzun yıllardır kanayan altyapı yaralarını sararken, İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir de Ahmetli’nin yaz aylarında su ihtiyacını giderecek projeler için ilçeyi ziyaret etti.

MASKİ’nin Manisa genelinde yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ederken köyden mahalleye dönen yerleşim yerleri sayısız hizmet alarak yaşanabilir hale geliyor.

Selendi’nin Avlaşa ve Çamyayla mahallelerinde de çalışma yürüten MASKİ, mahallelere sıfırdan içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri kuruyor. Avlaşa’nın 8 bin 625 metrelik içme suyu şebekesini yenileyen Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, mahallede 5 bin 640 metre de kanalizasyon hattı inşa ediyor. MASKİ ekipleri ayrıca, daha önce kanalizasyon hattı olmayan Çamyayla Mahallesini de sağlıklı altyapıyla tanıştırmak için mahallede başlattığı 3 bin 500 metre uzunluğundaki hat döşeme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Mahallelerine ulaşan hizmetlerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Çamyayla Mahalle Muhtarı İdris Öz, “Köyümüzün Selendi’nin en uç noktasında yer alması ve 3 ayrı yerleşim yerinden oluşması nedeniyle geçmiş yıllarda hizmet alamıyorduk. Kanalizasyon altyapımız daha öncesinde yoktu. Su şebekelerimiz vardı, ancak çok eskiydi. Tam anlamıyla düzenli bir alt ve üst yapımız mevcut değildi. Selendi Belediye Başkanımız da buralarda yaptığı toplantı ve incelemelerde bu sıkıntıları yerinde gördü. Bu proje yapılacağı zaman da öncelikli ihtiyacımızı bildiği için mahallemizde çalışması yapılmasına vesile oldular. Arkadaşlar da geldi, altyapı ölçümlerini yaptılar ve çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Nurullah Başkanımıza, köyümüze gösterdikleri alaka için çok teşekkür ediyorum. Hizmetler hep daha iyiye gidiyor” drken Çamyayla Mahalle sakinlerinden Necati Özovalı da şunları söyledi: “Köyümüze yapılan hizmetlerden dolayı hem ilçe belediyemizden hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızdan çok memnunuz. Altyapımızdan yollarımıza kadar ellerinden gelen her konuda ihtiyaçlarımızın karşılanması için ellerinden geleni yapıyorlar. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun”

Ahmetli’nin içmesuyu yaza hazırlanıyor

MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, Ahmetli’nin yaz aylarında su ihtiyacını giderecek projeler için ilçeyi ziyaret etti. MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerin yaz aylarında su sıkıntısı çekmemesi için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda, Ahmetli’nin içme suyu projeleri de hazırlanıyor. İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir ilçeye ziyaret gerçekleştirerek çalışma yapacakları mahallelerde incelemelerde bulundu. Demir’e Bakım-Onarım ve İşletmeler Şube Müdürü Recep Günay ile birlikte Ahmetli Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Orçun Abalı ve MASKİ İlçe Şefi Bülent Ordu eşlik etti. Ahmetli’nin içme suyu ile ilgili sıkıntıların masaya yatırıldığı ziyarette bakım-onarımı yapılacak içme suyu depoları ve Seydiköy mahallesinde yer alan hidrofor binası çalışma yapılması için programa alındı.

Sondaj programı üzerinde büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade eden İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, mevcut sondajları da ilçe ziyareti kapsamında gezerek, merkezi besleyen kuyulara takviyeler yapacaklarını söyledi. Kestelli Mahallesinin içme suyu için de proje hazırlıklarına başladıklarını vurgulayan Demir, Dibekdere Mahallesindeki sondajdan yapılacak olan bağlantıyla bu sıkıntıyı rafa kaldıracaklarını belirtti.

Sorun yumakları ortadan kaldırılıyor

İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, ilçelere düzenli ziyaretler gerçekleştirerek, eksiklikleri yerinde tespit ettiklerini belirtti. Daire Başkanı Demir, “Yaz aylarının Manisalılara sorun teşkil etmemesi için ekibimizle birlikte ilçelerimizi ziyaret ederek, notlarımızı alıyoruz. Ahmetli ilçemize yaptığımız ziyaret sonrasında da öncelik sırasına göre çalışma yapılacak noktaları belirledik. İlçemizde içme suyu depolarının bakım-onarımını gerçekleştirerek daha sağlıklı hale getireceğiz. Gezdiğimiz depoları programa aldık. İçme suyu sondajları için de ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere merkeze yeni sondajlar açacağız. Yıllardır ilçelerimizde birikmiş olan sorun yumaklarını tek tek ortadan kaldıracağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.