15 Mart 2018 Perşembe 17:13
Şehadetinin 26. yılında ismi okula verildi

Manisa Valiliği tarafından Yunusemre ilçesindeki Barbaros Ortaokulu’na 1992 yılında Şırnak’ta operasyondan dönerken çığ düşmesi sonucu şehit olan Mehmet Savunmaz’ın ismi verildi. Okula şehidin isminin verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene şehidin 90 yaşındaki annesi Hürü Savunmaz da katıldı.

Şehit Mehmet Savunmaz’ın isminin verildiği okulda tüm şehitlerin ruhları için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, şehit Mehmet Savunmaz’ın annesi Hürü Savunmaz ve yakınları ile öğrenci ve veliler katıldı.

1992 yılında Şırnak’ta şehit olan Mehmet Savunmaz’ın adını ve anısını okullarında yaşatmanın çok büyük bir şeref olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Civan, “Okulumuz 49 öğretmen, 760 öğrenciyle başarı basamaklarından her geçen gün daha yukarıya çıkarak ona karşı olan borcumuzu ödemeye çalışacaktır. 2011 yılı mayıs ayında eğitim öğretime başlayan okulumuz, bugünden itibaren şehidimizin ismini yaşatacaktır. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

“İnanıyorum ki bu okulda hem öğretmenlerimizin hem yavrularımızın, çocuklarımızın, öğrencilerimizin bu ülke için yapacakları çalışmalara, mücadeleye çok daha büyük güç katacaktır” diyen Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, “Mehmet Savunmaz şehidimizin isminin burada yaşaması, onlara rehberlik ve önderlik edecek. Çünkü her an burada onun ismiyle birlikte olacaklar, her an onun ülkesi ve milleti için kendisini nasıl feda ettiğinin bilinci içinde eğitim öğretim alacaklar ve bu duyguyla buradan yetişip inşallah ilerleyen kademelerde buradan edindikleri bilinçle ülkelerine, milletlerine ve devletlerine en güzel hizmetleri yapmayı sürdürecekler” şeklinde konuştu.

Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, konuşmasının ardından şehit Mehmet Savunmaz’ın annesi Hürü Savunmaz’a çiçek takdim etti. Şehit annesi Hürü Savunmaz ise tören boyunca oldukça duygulu anlar yaşadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.