05 Nisan 2018 Perşembe 16:24
Saruhanlı’da İmam Hatip okullarının sorunları tartışıldı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen çalıştayda İmam Hatip okullarının sorunları ve çözüm yolları tartışılırken, Saruhanlı’ya yatılı kız ve erkek Kur’an kursu yapılması için girişimler başlatılacağı belirtildi.

İmam Hatip Okulları Platformu (İHOP) Saruhanlı İlçe Koordinatörü Arif Gökoğlan’ın girişimiyle Saruhanlı merkez ve mahalle din görevlileri ile Saruhanlı İmam Hatip Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda toplantıda bir araya gelindi. Toplantıda İmam Hatip okullarının sorunları tartışılırken, çözüm yolları bulunması için görüş alışverişi yapıldı. Toplantıda konuşan Gökoğlan, İmam Hatip Okullarına alt yapı oluşturacak yatılı erkek ve kız Kur’an kursunun İmam Hatip okulunun yakınına yapılması için girişimde bulunacaklarını dile getirdi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının bu yönde tavsiye kararının olduğunu, ilçe müftülüğü ile temas halinde olduklarını dile getirdi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya, İlçe Vaizleri Abdullah Eroğlu ve Erkan Şenoğlu, Okul Müdürü Ahmet Günhan ve merkez ve mahallelerde ki din görevlileri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.