12 Nisan 2018 Perşembe 13:42
Sarıgöl’de öğrenciler ’Koca Seyit’ oyununu ilgiyle izledi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı "Koca Seyit" isimli tiyatro oyunu öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği tek perdelik "Koca Seyit’’ tiyatro oyunu sabah lise öğrencileri, öğleden sonra ise ortaokul öğrencileri için sahnelendi. Sarıgöl Belediye Düğün Salonu’nda İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Soluksuz izlenen oyun sonrası öğrenciler başarılı tiyatrocuları ayakta alkışladı. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, öğrencilerin tiyatro kültürünün almalarının önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal etkinliklerini geliştirmek amaçlı tiyatro etkinliğine öncülük ettik. Bu tür etkinlikler devam edecek. Çanakkale savaşında 276 kilogram ağırlığındaki top mermisini tek başına kaldırıp, topun namlusuna koyarak savaşın kaderini değiştiren Koca Seyit’in köyüne döndükten sonra yaşanan olayları anlatan bir oyundu. Zaman zaman duygu dolu anlar yaşadık" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.