20 Nisan 2018 Cuma 14:08
Sarıgöl’de iki genç çiftçi küçükbaş hayvanlarına kavuştu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ’Genç Çiftçi’ Projesine geçen yıl müracaat eden iki genç çiftçiye 37’şer adet olmak üzere toplam 74 adet merinos ve kıvırcık türü kuzu dağıtıldı.

Sarıgöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında düzenlenen küçükbaş hayvan dağıtımı törenine Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Akar, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Büyükdinç, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve hak sahibi gençler katıldı.

Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Akar tarafından kura çektirilerek merinos ve kıvırcık türü kuzular hak sahiplerine teslim edildi.

Genç Çiftçi proje başvurularının 30 Nisan’da son olduğunu belirten Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ahmet Akar, "2017 yılında kurumumuza 21 proje müracaat etti. 16 Büyükbaş, 2 Küçükbaş, 1 ceviz, 1 sera, 1 Mantar projeleri yapıldı. Bu yıl çeşitli alanlarda müracaatlar yapılmakta. Bu yılın son müracaatları 30 Nisan’dır" dedi.

37 adet kuzuya sahip olan 26 yaşındaki genç çiftçi Nilüfer Küçükkurt, mutluluğunu şöyle dile getirdi: "Evimde 20 tane küçükbaş hayvanım vardı. Çoğaltmak istedim ve müracaatımı yaptım. 37 tane merinos ve kıvırcık kuzusu verdiler. Çok mutlu oldum. Yapılan destekten dolayı devlet büyüklerime teşekkür ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.