07 Mart 2018 Çarşamba 13:51
Salihlili kadınlar atölye çalışmasında buluştu

Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Salihlili 90 kadın, alçı boyama çalışmasında birlikte bir şeyler üretmenin zevkini yaşadı. Kadınlar Günü’nün de kutlandığı organizasyonda, girişimleriyle örnek oluşturan Salihlili kadınlara plaket sunuldu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadınlar Birliği tarafından organize edilen etkinlikte Salihlili 90 kadın bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirdi. Alçı duvar panolarının boyanması çalışmasında SuResto Restoran’da bir atölye şeklinde dizayn edilen yan salonda gruplar halinde masalara yerleşen kadınlar, her masada bulunan bir grup sorumlusunun yönlendirmesi ile büyük dikkat ve beceri isteyen boyama işini zevk alarak tamamladı.

Etkinliğin devamında yemek salonuna geçen kadınlar, burada girişimleriyle örnek olan hemcinslerine plaket sundu. Canan Kavas’ın sunduğu ödül töreninde ilk plaket, el emeği göz nuru işleriyle Salihli’de her evde hatırası bulunan Hikmet Karcı’ya sunuldu. Yıldız Yüksel’in elinden plaketi alan Karcı, yaptığı çalışmaları ve duygularını anlatan bir konuşma yaptı.

Açtığı kurslar ve sergilerle pek çok kişiyi sanatla ve estetikle buluşturmuş olan seramik sanatçısı Ayşegül Apak’a plaketini Beyhan Karagöz sundu. Bir diğer plaket de, ailelerin çocuklarını güvenle emanet ettiği öğrenci servisi sorumlusu Sevim Demirtop’a takdim edildi.

Salihli’ye uzun yıllar hizmet veren ve kurduğu sıcak ilişkilerle Salihlili kadınların gönlünde taht kurmuş olan, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Dilek Dinler’in plaketi ise kızı Devrim Dinler Akuygur’a verildi.

Salihli TSO Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, yaptığı konuşmada kadınlar arası dayanışmanın önemine dikkat çekerek, birlikte bir şeyler başarmaktan ve örnek kadınlara teşekkür mahiyetinde plaket sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.