06 Ocak 2023 Cuma 13:07
Salihli’deki rehabilitasyon merkezi “Can dostlara” şifa dağıtıyor

Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta ve yaralı can dostlara şifa dağıtıyor.

"Her can bizim için değerlidir" sloganı ile hizmet veren rehabilitasyon merkezinde, 2022 yılında bin 209 hayvanın tedavisini ve bakımını yapılırken, 224 hayvanı sahiplendirerek yeni bir yuvaya kavuşturdu. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren merkez, vatandaşlardan gelen ihbarları da anında değerlendirip, "Haybulans" adı verilen hayvan ambulansı ile yaralı can dostlara hızla müdahale ediyor.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, salgın hastalıklara karşı aşılama, sahiplendirme, kimliklendirip kayıt altına alma, barındırma, tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veren belediye, yeni cihazlarla donattığı klinikte, hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor.

Merkezde can dostların yanı sıra doğa da yaralı halde bulunan hayvanların bakımının görevli 3 veteriner hekim ve 10 personel tarafından yapıldığını anlatan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Merkezde hayvanların günlük bakımlarını yoğun şekilde yapıyoruz. Araç çarpması, düşme, kanama, zehirlenme vakaları sonucunda yaralanan sokak hayvanlarına olay yerinde acil müdahalede bulunabilmek amacıyla ‘Haybulans’ adı verilen hayvan ambulansı hizmetini başlattık. Vatandaşlarımız, “153” ya da “0 236 714 20 65” nolu telefonları arayarak yaralanan can dostlar için Haybulansı çağırabilmektedir. Salihli Belediyesi olarak sokak hayvanlarının da bir can taşıdığını bilerek en iyi şekilde hizmet alması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.