13 Mart 2017 Pazartesi 14:38
Salihli’de İstiklal Marşı’nın Kabulü

Salihli’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Salihli’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, oda ve kooperatif başkanları, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Salihli Merkez Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Oğuz Yılmaz yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını Gülfidan Ecem Karabıyık yaparken, ’İstiklal Marşımız’ adlı şiiri Senem Demirtaş, Bülbül adlı şiiri ise Murat Kızak tarafından okundu. İstiklal Marşı’nı ise Salihli’de liseler arası düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Salih Pehlivan okudu.

Törende ilçe genelinde düzenlenen ilkokul, ortaokul ve liseler arası İstiklal Marşı’nı okuma yarışması ile ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmasında derece giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende ilkokullar arası İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması 1.si Poyrazdamları İlkokulu öğrencisi Emine Nur Karakaç, Ortaokullar arası 1.si Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencisi İklim Sude Duru ve Liseler arası 1.si Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Salih Pehlivan, ilkokullar arası resim yarışmasında 1.si Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Duru Cevahir, Ortaokullar arası şiir yarışmasında 1.si Uğur Kiremit Ortaokulu öğrencisi Senanur Kaygısız, liseler arası kompozisyon yarışmasında 1. olan Sekine Evren Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep İçel ile yarışmalarda, 2. ve 3.olan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödülleri ise Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu tarafından verildi.

Program Salihli Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı Orotoryosu ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.