23 Nisan 2018 Pazartesi 15:23
Salihli’de iki odadan Çanakkale gezisi

Manisa’nın Salihli ilçesindeki İsmail Ünlü Başkanlığı’ndaki Bakkallar Esnaf Odası ve Hakan Yerli Başkanlığındaki Kahveciler Esnaf Odası, tarihi bilincin yaşatılması amacıyla oda üyesi ve eşlerine yönelik Çanakkale gezisi düzenledi. Geziye her iki oda üyeleri de büyük ilgi gösterdi.

Gezi kapsamında Bakkallar ve Kahveciler Esnaf Odası üye ve eşleri, Namazgah Tabyası, Kilitbahir, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Anzak Koyu, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı gibi önemli yerleri rehberler eşliğinde gezdi.

Gezinin amacının, Ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale Şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasını yerinde incelenmesi olduğunu ifade eden Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Ünlü, geziye katılanların Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı mukaddes toprakları gezip görerek, manevi duygularının arttığını belirtti.

Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Yerli ise, “Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla yokluk ve kıtlık içerisinde verdikleri vatan mücadelesinin yaşandığı toprakları görmek, yaşananları rehber eşliğinde canlı olarak izlemek bizlerin yanı sıra üyelerimizi çok mutlu etti” dedi.

Bakkallar ve Kahveciler Esnaf Odası üyeleri ise geziyi düzenleyen Ünlü ve Yerli’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.