27 Mart 2018 Salı 14:09
Salihli Köprülü Kavşak Projesi’nde işler yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de yapımı hızla devam eden ‘ölüm yolu’ olarak nitelendirilen kavşağın yerine yapılacak olan "Salihli Köprülü Kavşak Projesi" çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü kavşak projeleri arasında yer alan ve adı ‘ölüm yolu’ olarak anılan Salihli Köprülü Kavşak Projesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı. Modern kavşağın üst geçit ayaklarının yanı sıra bağlantı kirişlerinin de tamamlandığı ve sorunsuz devam eden projenin tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. İzmir-Ankara-İstanbul ve Denizli-Antalya bağlantısını sağlayan ve günde yaklaşık 27 bin aracın geçiş için kullandığı E 96 karayolunda yapımı devam eden kavşak projesini yerinde inceleyen Fevzi Demir, “Turgutlu kavşağı, Devlet Bahçeli (Öğretmenevi) Kavşağı, Alaşehir Kavşağı bunlar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla başlanılan projelerdi. Bunların proje aşamaları bittikten sonra ihaleleri yapılarak bitirilme aşamasına gelen işlerimiz. Devlet Bahçeli Kavşağı bitirilerek vatandaşların hizmetine açıldı. Turgutlu Kavşağı’nda çalışmalar devam ediyor, tahmin ediyorum ki yakın zamanda hizmete açmış olacağız. Salihli kavşak projesini inceliyoruz. Cengiz Ergün’ün verdiği sözleri yerine getirmenin vermiş olduğu bir mutluluk var bizde. Burası ölümlü kazaların yaşandığı bir kavşaktı. Burası İzmir-Ankara yolu üzerinde bulunuyor ve Salihli’yi ortadan ikiye bölen bir yolumuzdu. Planlamalara göre çalışmalar güzel gidiyor. Yüklenici firma yetkilisi ve kontrol mühendisi arkadaşlar işlerin başındalar. Planlandığı şekilde süresi içinde bitecek diye tahmin ediyoruz. Ufak tefek aksilikler, deplaseler olabiliyor. MASKİ Genel Müdürlüğü anında müdahale ederek çalışmaları yapıyorlar. İşbirliği içinde işler tamamlanıyor. Bugün de son durumunu görmek için inceleme yapıyoruz. İş programına uygun bir şekilde kontrol teşkilatımızın denetiminde iş programına uygun bir şekilde devam ediyor. İnşallah planlanan zaman içinde tamamlanarak hizmete sunulacak” dedi.

“Planlanan program dahilinde tamamlanacak”

Kavşağın tamamlanmasının ardından Salihli trafiğinde önemli ölçüde bir rahatlama olacağına vurgu yapan Daire Başkanı Demir, “Manisa’da yaşayanlar olarak Devlet Bahçeli Kavşağı bittiği zaman sanki Manisa’da bir anda araba sayısı azalmış gibi bir durum oldu. Onun peşinden Cider Kavşağı bitti. Orası Başkan Cengiz Ergün’ün talimatları ile orası bulvar oldu. Düzenlemeler yapıldı. İnsanların artık önemli ölçüde değerleri zaman. Bu öncelikle bu yolu kullanan vatandaşlara ve Salihlilere, Ankara istikametini kullanacaklara önemli bir zaman kazandıracaktır. Kesinlikle maddi manevi karşılığı yok. İnşallah burada ölümlü kazaların önüne geçilmiş olacak. Bu da bunun ne kadar önemli olduğunu gösterecek. İnşallah vatandaşlarımız kazasız belasız kullanacaklar. Gayet iyi gidiyor. Biz mutluyuz, mutlu sona da yaklaştık, inşallah da planlanan program dahilinde tamamlanacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.