15 Haziran 2017 Perşembe 12:37
Salihli Belediyesi’nden yapılandırma çağrısı

Salihli Belediyesi’ne vergi, ceza ve harç borcu olanların, bu borçlarını 18 aya kadar taksitlerle ödeyebileceği açıklandı.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı yasa ile belediyeye olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi borçlarının 30 Haziran 2017 tarihine kadar yeniden yapılandırma kapsamına alındığını açıklayan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Kaya, “Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin, 30 Haziran’a kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.” dedi.

Yapılandırma ile mükelleflere borçlarını peşin ya da taksitli ödeme fırsatı sunulduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yasa ile 2016 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek. 2017 yılına ait vergi borçlarının ise 31 Mart 2017 tarihinden önce tahakkuk etmiş olanları yapılandırma kapsamına giriyor. Salihli Belediyesi olarak 19 Haziran Pazartesi gününden itibaren bu yasaya istinaden beyana dayalı olan vergilerin yeniden yapılandırılması çalışmalarına başlıyoruz. 7020 sayılı yasa ile belediyeye olan borçların yapılandırılması konusunda vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımız, 30 Haziran 2017 tarihine kadar belediyeye olan borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Bunun yanı sıra borcunu peşin ödeyenlere ise Yİ-ÜFE oranında yüzde 50 indirim yapılacak. Borcunu taksitlendirmek isteyen vatandaşlarımız 2’şer aylık ödeme dönemlerinde borçlarını 6, 9, 12 veya 18 aylık taksitler halinde ödeme kolaylığına sahip olacak. Yeniden yapılandırma kapsamında gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme, kredi kartlarına taksit imkanı sağlanacaktır. Vergi borcu bulunan mükelleflerimizin Mali Hizmetler Müdürlüğümüze en kısa süre içinde başvurarak borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyoruz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.