13 Mart 2018 Salı 18:21
Pazaryerinin belirlenemesi projeyi geciktiriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevre Düzenlemesi projesinin inşaat çalışmalarının başlamama nedeninin Perşembe Pazarının taşınacağı yerin belirlenememesinden kaynaklandığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevre Düzenlemesi projesinin inşaat çalışmalarının hali hazırda inşaat alanı içerisinde kalan Perşembe Pazarının yeni yerinin belirlenememesinden kaynaklandığını belirtti.

Şehzadeler Belediyesinin yeni bir pazar yeri önerisinde bulunduğunu belirten Gençoğlu, önerilen yerin bu hafta UKOME Genel Kurulunda görüşüleceğini belirtti. Gençoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevre Düzenlemesi yapım işi 22 Eylül 2017 tarihinde ihale edilmiş, 27.10.2017 tarihinde yükleniciyle sözleşme imzalanmış olup 02.11.2017 tarihinde yer teslimi yapılarak yüklenici firmaya iş başlanması istenmiştir. Ancak yüklenici firma söz konusu inşaat alanının bölümünde çalışmaların başlayacağını bu nedenle ivedilikle Perşembe pazarının taşınması ve inşaat alanı içerisinde kalan Pazar yerinin de teslim edilmesi gerektiğini bir dilekçe ile başvurup, yer teslim tarihinin Perşembe pazarının taşınmasına müteakip başlamasını istemiştir. Bu nedenle Pazar yeri belirleme sorumluluğu Şehzadeler Belediyesine ait olduğu için Şehzadeler Belediyesine yazı ile bildirilmiş olup; Şehzadeler Belediyesi 06.02.2018 tarih ve 174 sayılı yazı ile Öğretmen Evi kavşağının devamı olan Mehmetçik Caddesini Pazar yeri olarak teklif etmiştir. Söz konusu Pazar yeri isteği UKOME Genel kurulunda görüşülmüş olup; Pazar yeri olarak teklif edilen yer trafik akışı ve güvenliği açısından uygun olmadığından dolayı reddedilmiştir. 14.02.2018 tarih ve 12664 sayılı yazı ile tekrar Şehzadeler Belediyesine yazı yazılarak UKOME kararı bildirilmiştir ve yeni bir yer tespit edilmesi istenmiştir. Şehzadeler Belediyesi yeni bir Pazar yeri önerisinde bulunmuş olup, bu yer bu hafta UKOME Genel kurulunda görüşülecektir. İnşaat alanının tümünde çalışmaların başlayacağı için Pazar yerinin ivedilikle tespit edilmesi ve taşınmasının beklenmesi nedeniyle inşaat çalışmaları başlayamamaktadır. Pazar yeri tespiti ve taşınması ile beraber inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.