15 Mart 2017 Çarşamba 14:45
OSB Arıtma Tesisine ’Çevre izni’ alındı

Türkiye’nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kapasitesi artırılan atıksu almaya başlayan Arıtma Tesisine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre İzin Belgesi” verildi.

Salihli OSB’deki firmaların atık sularının fiziksel ve biyolojik olarak arıtıldığı Arıtma Tesisi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında ’Deşarj’ konulu ’Çevre İzni’ verildi.

Alınan Çevre İzin Belgesi’nin 5 yıl geçerli olacağını söyleyen Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu, "2016 yılında kapasite artışı ve revizyonu yapılan Salihli Organize Sanayi Bölgemize ait Atıksu Arıtma Tesisinin çıkış suyu değerlerinin Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği deşarj standartlarına uyması sebebi ile Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince hazırlanmış Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında ’Deşarj’ konulu ’Çevre İzni Belgesi’ verilmiştir. Çevre İzni Belgesi 5 yıl süre ile geçerli olacak ve tesis bu sürede ’Enerji Teşviki’ alacaktır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.