22 Şubat 2018 Perşembe 15:06
Öner: “Yokluğu, samimiyetle varlığa çevirenleriz”

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gölmarmara ilçesinde, okul ve kurumları ziyaret ederek kurum yöneticilerinin ve eğitim çalışanlarının taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Yapılan değerlendirme toplantılarında eğitim çalışanları beklenti ve sıkıntılarını Öner ve ekibine iletti.

Türkiye’nin en güçlü eğitim sendikası olan Eğitim Bir-Sen’in Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve yönetim kurulu üyeleri Gölmarmara ilçesinde okul ve kurum ziyaretleri gerçekleştirerek üyelerin sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Gölmarmara ilçesinde yapılan teşkilat toplantısında üyeleriyle bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “14 Şubat 1992 tarihinde, emek mücadelesinde yerli bir duruş, milli bir düşünce ve milletin değerleriyle bezenmiş bir anlayışla yola çıkan; konuşmanın zor zamanlarında söz söyleyen, yokluğu samimiyetle yenen, azlığı dirayetle çokluğa çeviren, idealleri söz konusu olduğunda yorulmadan yürüyen şair, mütefekkir ve hareket adamı Mehmet Akif İnan’ın başlattığı, onun açtığı çığırda cefayla yol alan kahramanların büyüttüğü emek ve özgürlük mücadelemiz 26’ncı yılına girmiştir” dedi.

“Eğitim-Bir-Sen örgütlü bir hamle ve hareket gücüdür”

Akif İnan’ın şahsında, Eğitim-Bir-Sen’in örgütlü bir hamle ve hareket gücüne dönüştüğünü dile getiren Öner, “İnsan hakları açısından sorunlu, ekonomik dar boğazın yaşandığı, siyasi krizlerin gündelik hayatın bir parçası haline geldiği, yasaklarla, faili meçhullerle anılan ülkemizin en karanlık ve kayıp yılları olan bir dönemin inançlı, idealist öncüleri, akıl ve alın terini birbirinden ayırmayarak haksızlıklara karşı sesini yükseltmeyi temel ilke edinmiştir. Bu toprakların değerini yerli, milli bir duruş ve tavırla geleceğe taşımayı varoluş amacı edinen Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını insan hak ve özgürlükleri mücadelesinden ayrı düşünmeyen bir dayanışma modeli ortaya koymuş; emek ve özgürlük mücadelesi alanına, medeniyet değerlerimize duyarlı bir dil ve tavırla girerek sendikacılığa yeni bir soluk getirmiştir” şeklinde konuştu.

“Eğitim-Bir-Sen kazanımların adresidir”

Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in terinin, payının ve imzasının olduğunu vurgulayan Öner, “Yaslandığı medeniyet değerlerinden güç ve ilham alan emek mücadelemiz sadece Türkiye’de değil, yeryüzünün her yerinde haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir. Milletle, ümmetle bütünleşme mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, bu amaçla, Balkanlar’dan Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, kültür coğrafyamızda emeğin ve inancın güç birliğini oluşturmak amacıyla sendikal mücadele anlayışını ülke sınırlarının dışına da taşımış, ümmetin geleceği için taşımaya da devam edecektir” diye konuştu.

“Ziyaretlerimiz çok verimli geçti”

Gölmarmara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ve görüşmelerden memnuniyet duyduklarını söyleyen Öner, “Ziyaretimiz kapsamında okullarımızda üyelerimizle bir araya geldik. Sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledik. İlçe yönetimimiz ve kurum temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretimizde bizi en güzel şekilde ağırlayan İlçe Temsilcimiz İsa Ekiz başta olmak üzere ilçe yönetimimize, okul yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen Gölmarmara İlçe Temsilcisi İsa Ekiz de şunları söyledi: “Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanımız Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilçemizi ziyaret ettiler. Gerçekleştirmiş olduğumuz teşkilat toplantısına katılımları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanımız Mesut Öner ve Başkan Yardımcılarımız Aziz Bulut ve Halil Kallat’a üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.