05 Mart 2018 Pazartesi 13:36
Okuma yazma seferberliği büyük ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde son iki haftada 14 kurs açılarak 96 kursiyer sayısına ulaştı. Gece kursunun açıldığı tek mahalle olan Mütevelli’de ise ilerleyen yaşlarına rağmen kadınların kursa ilgisi dikkat çekti. Kursu Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek ile birlikte ziyaret eden Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, “İlerleyen yaşlarına rağmen kursiyerlerimizin kurslara katılmasını çok değerli bir davranış olarak görüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından mahallelerde okuma yazma kursları açıldı. Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, bu kapsamda Mütevelli Mahallesinde açılan gece kursunu ziyaret etti. Yüksek ve Işık, kursa katılan kadınlarla sohbet ederek okur-yazar olmanın önemi hakkında konuşma yaptı.

Saruhanlı genelinde açılan kurslarla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, “Saruhanlı genelinde 2 hafta içinde 14 tane kursumuz açıldı ve 96 kursiyere ulaştık. Çalışmalarımız aynı hızla devam ediyor. Tek gece kursumuz Mütevelli Mahallemizde. Yeni kurslar açılması anlamında talepler gelirse, bu talepleri değerlendirerek yeni kurs açılması konusunda çalışma yapabiliriz” dedi.

“İlçemizde okuma yazma oranımız yüksek”

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık da, kursiyerlere başlangıçta biraz zorlanabilecekleri ama bu nedenle kursu bırakmamaları hususunda uyarıda bulunarak şunları söyledi: “Bu kursların açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın eşinin himayesinde ülke genelinde 81 ilde 919 tane ilçede okuma yazma seferberliği ilan edildi. Daha 2 haftalık bir çalışma ile Saruhanlı’da 96 kursiyerimize ulaşmışız. İlçemizde okuma yazma bilen oranı yüzde 98. Yüzde 2’lik okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunuyor. İşte biz o yüzde 2’lik kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Biz daha önceden de okuma yazma kurslarını açıyorduk. Bu nedenle bu oranlar başka yerlerde daha farklı olabilir ama bizim ilçemizde okuma yazma oranımız yüksek. Kurslara katılan vatandaşlarımızın kendini geliştirmek için gayret göstermesi mükemmel bir davranış. Bu kursa katılan vatandaşlarımız akşam evlerinde oturmayıp buraya okuma yazma öğrenmeye geliyorlarsa kendilerini değerli gördüklerinden ve bir şeyler yapmaya gayretli olduklarındandır. Bence bu kurslar üniversite okumak gibi. Çünkü kursiyerlerimiz üniversite öğrencisi yaşında değiller. Bu yüzden ilerleyen yaşlarda olmalarına rağmen kursiyerlerimizin kurslara katılmasını çok değerli bir davranış olarak görüyorum. Kursa katılımın ve devam oranının yüksek olmasından dolayı çok mutlu oldum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.