23 Mart 2017 Perşembe 15:24
Öğrenciler harçlıklarıyla aldıkları fidanları toprakla buluşturdu

Yunusemre Belediyesi, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasında duyarlı öğrencilerle birlikte Güzelyurt Mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Harçlıklarıyla aldıkları fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, fidanlara can suyunu verdi.

Yunusemre Belediyesi, harçlıklarıyla fidan alan öğrencilerle birlikte Orman Haftası’nda fidan dikti. Güzelyurt Mahallesinde yapılan etkinlikte, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, Park ve Bahçeler Müdürü Fuat Balcı, öğrencileri yalnız bırakmadı. "1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yapan Saniye Altay, “İlçemizde ’1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor’ isimli projemizle birlikte ağaçlandırma seferberliği başlattık. Güzelyurt Mahallemize de proje kapsamında yaklaşık 8 bin fidan diktik. Öğrencilerimizin aldıkları fidanları değerlendirmekten de çok mutluyuz. Harçlıklarını böylesine güzel bir amaç için kullanmaları bizleri çok mutlu etti. Ekiplerimiz arkadaşlarımıza fidan dikimi konusunda yardımcı olurken; fidanların bakımını da sağlayacak” diye konuştu.

ODTÜ Ülkem Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Araz, böylesine anlamlı bir haftada farkındalık yapmak amacıyla bu etkinliğe imza attıklarını kaydetti. Düzenledikleri kermesten elde edilen gelir ve öğrencilerin harçlıklarıyla fidanların temin edildiğini belirten Araz, “Orman Haftası dolayısıyla kermes düzenledik. Bir hafta boyunca hediyelik eşya hazırlayıp sattık. Buradan elde edilen gelirle Muradiye Orman Fidanlığı’ndan fidan aldık. Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla belirlenen yerlere fidan dikimini gerçekleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu. Tabi bu haftaya özgü olmamalı. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla daha çok fidan dikmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.