11 Nisan 2019 Perşembe 10:13
Öğrenciler gıda konusunda bilgilendiriliyor

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce okullarda öğrencilere ’Gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israfı’ hakkında bilgi verildi.

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sarıgöl İmam Hatip Anadolu Liselerinde Veteriner Hekim Çetin Yıldız ve Gıda Mühendisi Mustafa Akdeniz tarafından okul kantinleri denetlendi ve öğrencilere, gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israfı hakkında bilgi verildiğini belirten Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, "Okullarda, öğrencilerimizin gıdalarda güvenirlik, hijyenik durumu, ambalajlı gıdalarda mutlaka son kullanma tarihlerini bakmaları, gıda zehirlenmeleri belirtileri, gıda zehirlenmelerinde nerelere baş vuracakları, gıdaları değerlendirirlerken israf yapmamaları gibi çeşitli konularda görevli personelimiz tarafından bilgiler verildi. Gıdalarla ilgili olarak ’Alo 174’ Nolu ihbar hattının aranması gerektiğinin altı çizildi. Diğer okullarda da eğitimlerimiz devam edecek." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.