27 Mayıs 2021 Perşembe 22:42
Narkotik köpeği ‘Volta’ emekli oldu

Manisa’da 5 yıl boyunca yaklaşık 1,5 ton uyuşturucu maddenin yakalanmasında büyük rol oynayan ‘Volta’ isimli narkotik köpeği emekli edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2011 yılında göreve başlayan ‘Pointer’ cinsi ‘Volta’ isimli narkotik köpeği, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2016 yılında Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğüne gönderildi. Manisa merkez ve ilçelerinde gerçekleşen uyuşturucu operasyonlarının çoğunda yer alan Volta, yaklaşık 1,5 tona yakın uyuşturucu maddenin yakalanmasında önemli rol oynadı. Özel eğitim ve doğuştan var olan keskin koku alma yeteneği sayesinde zehir tacirlerine göz açtırmayan Volta, 13 yaşında emekliye ayrıldı. Volta, Akhisar ilçesi Zeyintliova Jandarma Karakoluna gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.